zalman-z11-neo-stilusos-jovo/2017/11/28

Zalman Z11 Neo – Stílusos jövő

2017. november 28. Herczeg Balázs

Egy igazán jó ház stílusa soha sem megy ki a divatból, a felszereltsége pedig időtálló és biztos helyet nyújt a legújabb hardvereknek is. Ebben a szellemben született meg a Zalman, a koreai hűtés és táp specialista egyik legnépszerűbb modellje, a Z11 Neo is.

A modern dizájnfilozófia részeként egyszerű és letisztult előlapot kapott a ház, miközben a vonalvezetés egy rendkívül különleges, egyedi terméket eredményezett. A letisztult előlap azonban nem jelent egyet az unalmas karakterisztikával, hiszen az átlátszó oldallap és a különleges, az ideális hűtést elősegítő légkamrák nagyon izgalmas összhatást eredményeznek.

Belső kialakítás és hűtés A tervezéskor az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy a ház ne szabjon határt az egyedi hűtési igényeknek. A Z11 Neo-hoz alapjáraton 5 ventilátort csomagoltunk, melyből kettő kék LED világítással is rendelkezik. Ha ez nem lenne elég, akkor akár még három további 120mm-es ventilátor is alkalmazható, miközben a CPU hűtésnek 175mm-es helyet hagytunk.

Vízhűtésre készen A Zalman Z11 Neo tervezésekor jól tudtuk, hogy számos felhasználó szavaz majd bizalmat egy vízhűtésnek, hiszen ekkora házban a legerősebb hardverek is otthonra lelnek. A ház felső részén egy 240mm-es radiátor is kényelmesen elfér, de természetesen kompaktabb megoldások is alkalmazhatóak.

I/O A könnyen elérhető csatlakozók sokak számára fontosak és egyre több gyártó követi el azt a hibát, hogy a kényelem kárára fejlesztik a dizájnt. A Zalman Z11 Neo 4 USB csatlakozót kínál könnyen elérhető helyen, mely fele-fele arányban osztozik a villámgyors USB 3.0 és a klasszikus USB 2.0 technológiákban. Természetesen a szokványos 3,5mm-es csatlakozások sem maradtak el, így a headseteknek és az USB-s kiegészítőknek is bőven van hely.

Tárhely és a kábelmenedzsment A tágas házban akár hat darab 3.5-ös vagy 2.5-ös merevlemez, illetve SSD is elfér így komolyabb munkára is elegendő tárhelyet varázsolhatunk szeretett konfigurációnkba. A Zalman Z11 már 20 000 Ft környékén elérhető a hazai boltokban.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter