zowie-mico-eger-es-tf-speed-egerpad-jart-nalunk/2013/09/16

ZOWIE Mico egér és TF-Speed egérpad járt nálunk

2013. szeptember 16. Kocsis Bence

A Zowie márkanevet bizonyára sokan ismerik, hisz a 2008 óta piacon lévő név alatt sok-sok egér, egérpad, billentyűzet és headset került a boltok polcaira. A gyártó termékeinél az extrém, figyelemfelkeltő külső helyett a letisztult formák és a funkcionalitás dominál. A héten egy egérpad és egy egér járt nálunk, melyeket a caseking.de  bocsájtott rendelkezésünkre.

Zowie MICO:

A MICO egy egyszerű kinézetű, de nagyon intelligens egér. Ha megnézzük a doboz oldalán található információkat, láthatjuk, hogy a MICO több DPI beállítási lehetőséget tartalmaz. Fontos megjegyezni, hogy a gyártó az egér fejlesztésekor profi koreai Starcraft és Starcraft 2 játékosok véleményét is kikérte.

IMG_4698 IMG_4690

A dobozból az egeret kivéve semmi mást nem találunk, mint magát a kis MICO-t valamint egy matricát, melyet felragaszthatunk bárhová, demonstrálva, hogy nekünk bizony egy Zowie termék rejtőzik a szobánkban. Ha megnézzük az egeret láthatjuk letisztult formáját, a folyamatosságot csak az oldalán körbefutó fényes műanyag berakás töri meg, mely felett a kellemes tapintású csúszásgátló anyagból készült kéztámasz, a mindössze 2 gomb és a tejszínű görgő helyezkedik el. Az egér USB kábellel csatlakoztatható a számítógéphez, melynek hossza 1,8 m. Egyébként ez az USB 500 Hz-es frissítési frekvenciával képes működni.

IMG_4704

Azonban a dobozon is látszik, hogy a mutatvány nem ilyen egyszerű, hisz a MICO összesen 3 különböző DPI beállítást ismer. 400, 800 és 1600-as érték között tudunk váltani, de mégis hogyan, ha telepítőlemezünk nincs, viszont az egéren csak a két főgombot és a görgőt találjuk? Nagyon egyszerű, hisz ha lenyomva tartjuk a két főgombot és közben megmozdítjuk a görgőt, akkor meg is történik a várva várt DPI váltás.

IMG_4715

IMG_4716

IMG_4714

Ha a rózsaszín árnyalatot látjuk, akkor 400 DPI-s értéken használjuk az egeret. A lila szín a 800 DPI-t jelenti, míg az 1600 DPI-ért kék színbe kell öltöztetni egerünk görgőjét.

Specifikációk: * DPI: 400/ 800 / 1600 * Maximális gyorsulás: akár 30 G * Maximális sebesség: 50 hüvelyk / másodperc * USB frissítési frekvencia: 500 Hz * Kábel hossza: 1,8 m * Méretek: 98 x 58 x 35 mm * Súly: 68 g (kábel nélkül) Zowie TF SPEED:

Egérpad használatában nagyon megoszlik a PC-s társadalom, hisz mióta a mechanikus egereket leváltó optikai egerek megjelentek sokan már nem tartották szükségesnek az “alávaló” használatát, viszont akik precíz mozgásokat hajtanak végre egerükkel, vagy “gamer”-nek vallják magukat még mindig használják az egérpadokat.

IMG_4687

A Zowie TF Speed egy jó minőségű gamer egérpad, mely M-es és XL-es méretben készült el, aminek köszönhetően minden használati célt kiszolgál.

Mikor kivettük az egérpadot a hosszúkás dobozból, azt hengerbe összekuporodott formájában találtuk, melyet ha szétnyitottuk egyáltalán nem akart kiegyenesedni. Jó pár perc, talán még negyed óra is eltelt, mire teljesen vízszintesbe helyezte magát, de onnantól aztán meg sem mozdult az asztalon, hiába is rángattuk azt.

IMG_4737

A SPEED megnevezés találó az egérpadra, hisz az egér könnyedén csusszan rajta minden akadás nélkül. Az egyszínű fekete kialakítás miatt a TF-SPEED 100%-ban kompatibilis az összes egérrel A használati felület mikrószálas szövetanyag/ műanyag felhasználásával készült, mely egy majd egy centiméteres peremet kapott, így az egér nem tud róla menni. Ez a perem nagyon ellenálló, így növeli asz egérpad élettartamát.

IMG_4741 IMG_4739

Már említettük, hogy a TF-SPEED stabilan fekszik az asztalon, meg sem lehet mozdítani, ha csak tényleg nem ez a célunk. Az egérpad alsó része sima gumiborítással rendelkezik, ami a súrlódási ellenállást kihasználva minden, az egérpad túloldaláról jövő mozdító erőnek ellenáll.

IMG_4693

Specifikációk: G-TF speed: 440 x 320 x 2 mm P-TF speed: 320 x 250 x 2 mm

A ZOWIE MICO 11.000 forint környékén érhető el hazánkban, míg a TF-SPEED jelenleg még nem elérhető, ajánlott 24,9 eurós fogyasztói árral rendelkezik.

logo-zowie

Írta: Kocsis Bence