a-gigabyte-bejelentette-geforce-gtx-1080-g1-gaming-grafikus-kartyajat/2016/05/30

A Gigabyte bejelentette Geforce GTX 1080 G1 Gaming grafikus kártyáját

A Gigabyte bejelentette Geforce GTX 1080 G1 Gaming grafikus kártyáját (GV-N1080G1 GAMING-8GD). A Pascal architektúra köré épülő újdonség a G1 Gaming dizájnt kapta, ami nagyon népszerű volt az előző generációs modelleknél. A grafikus kártya főbb jellemzői a megemelt órajelű GPU, a WindForce 3x hűtési megoldás és az RGB LED világítás.

A WindForce 3x hűtés alapja a 3 tiszta réz hőcső, mely közvetlenül érintkezik a GPU-val, melyhez hozzájön még az egyedi alumínium hűtőbordarendszer és az egyedi fentilátor dizájn. A 3D aktív ventilátorok biztosítják a félig passzív hűtést, amely lehetőséget ad arra, hogy üresjáratban, illetve alacsony terhelésnél élvezhessük a tökéletes csendet. A ventilátorok állapotát a VGA oldalán elhelyezett felirat mögötti LED fény mutatja nekünk.

1080gamingg12

A fekete borítást nagyarncssárga csíkok szinesítik a hűtés felőli oldalon, emellett a hátoldalon egy fém lap került elhelyezésre, ami védi a lapkát a külső behatásoktól és javítja a vizuális élményt. A kártya oldalán elhelyezett Gigabyte logó és a Fan Stop felirat RGB 16.8 millió színű világítást kapott. A világítást az XTREME Engine segédprogrammal tudjuk testre szabni.

1080gamingg122

A GTX 1080 G1 Gaming grafikus kártyán található GPU a gyártó egyedi válogató technológiája után kerül beszerelésre, így garantálható a maximális tuning teljesítmény, amely a rendszer stabilitásának veszélyeztetése nélkül hajtható végre. A kártya működtetéséreől egy 8+2 fázisú tápellátás gondoskodik. Az XTREME Engine szoftver segítségével 1-2 kattintással könynedén tuningolhatjuk a grafikus kártyát igényeinknek megfelelően.

A GTX 1080 G1 Gaming a legjobb minőségű alkatrészekből áll össze, így garantálható a stabilitás és hosszú élettartam. Ha mégis bármiféle rendellenesség adódna, akkor az a LED kijelzőn azonnal látható.

A Gigabyte Geforce GTX 1080 G1 Gaming pontos árát egyenlőre nem simerjük.

Írta: Kocsis Bence