arctic-breeze-hutsuk-magunkat-a-nyari-nagy-melegben/2014/07/15

Arctic Breeze - hűtsük magunkat a nyári nagy melegben

2014. július 15. Kocsis Bence Perifériák

Bizonyára sokan gubbasztanak a nyári melegben a számítógép előtt. A klímát nem mindenki engedheti meg magának, hisz a villanyszámlát nagyon meg tudja dobni a nagy melegben. A gép is csak nyomja magából a hőt, így aztán végképp szenvedés lehet az a néhány órácska játék, vagy interneten böngészés, amit szeretnénk nyugodt körülmények között szeretnénk eltölteni.

Az Arctic hűtési megoldásokkal próbálja a számítógépek élettartamát növelni, de most egy olyan megoldást készítettek, mellyel a felhasználók mindennapjait szeretnék megkönnyíteni. Az Arctic Breeze egy USB csatlakozóval ellátott asztali ventilátor, mely állítható fejének és szabályozható ventilátorának köszönhetően a számítógép, vagy laptop előtt ülve hűsít bennünket.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az Arctic Breeze egy esztétikus mini ventilátor, mely egy stabil alappal rendelkezik, így nem tud eldőlni. Az eldőlés lehetősége azért is fennállhatna, hisz a ventilátor pozíciója szinte bármilyen pozícióba beállítható, nézhet felfelé, oldalra, vagy akár lefelé. Az állítható fejnek köszönhetően tehát nem feltétlenül az arcunkba fújja a ventilátor a levegőt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

A ventilátor intenzitása sincs kőbe vésve, hisz az Arctic Breeze egy állítható fordulattal rendelkező "szélkereket" szerelt az állványra, mely 800 és 1800 RPM közötti képes elérni. Ennek tükrében az állvány lapján elhelyezett gombbal tudjuk állítani, milyen fordulatszámon pörögjön a ventilátor. Attól sem kell tartanunk, hogy a legmagasabb fordulatszámon zavarni fog a hangja, hisz egy jó csapágyazással ellátott csendes ventilátorról van szó, mely egy Arctic esetében azért nem is nagyon volt kérdés.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Az USB kábel nem korlátozza az asztali ventilátor használhatóságát, hisz egy 1,8 m-es vezetékről van szó, így lehet a számítógép a földön, vagy az asztal másik sarkában, a kábel biztosan elég hosszú lesz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sokakat aggodalommal tölt el az a tudat, hogy egy állítható ventilátorról van szó, az mégsem kapott védőborítást. Ezen a kérdésen mi is elgondolkodtunk és kipróbáltuk, mi történik akkor, ha állítás közben véletlenül hozzáér a kezünk a ventilátor lapátjaihoz. Nem veszítettük el az ujjainkat, hisz a ventilátor megállt, tényleg minimális fájdalmat okozva. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy egy 3-4 éves kisgyerek elé oda kell tenni, hogy tessék, fogd meg...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maga a talp alja gumiborítást kapott, így nem kell attól tartani, hogy a kábel súlya lerántja a z asztalról a ventilátort.

Legyen szó tehát filmnézésről, internetes böngészésről, vagy akár hosszú órákon tartó játékról, az Arctic Breeze-t használva biztosan nem főlünk meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Az Arctic Breeze jó néhány színben, színösszeállításban érhető el, így nem kell azon aggódni, hogy a hűsítő levegőt szolgáltató ventilátor nem passzol a szobánk, vagy irodánk színösszeállításához. A lenti képen látható modellek mellett készültek még országszínekben is, így a színpaletta tényleg nagyon nagy.

arctic_breeze_g08_1 arctic_breeze_wh_g08_2 arctic_breeze_bl_g08_3
arctic_breeze_rd_g08_2 arctic_breeze_pp_g08_2 arctic_breeze_bk_g08_2
.
Az Arctic Breeze USB-s asztali ventilátorok hazánkban is elérhetőek.

arctic_logo1

Írta: Kocsis Bence