d23-jon-a-diotoro-eloszereplos-valtozata/2017/07/16

[D23] Jön a Diótörő élőszereplős változata!

2017. július 16. Bibók Richárd Mozi Hírek

Lassan tényleg minden korábbi művéhez hozzányúl a Disney. A D23-on eddig is rengeteg dátumot, produkciót jelentettek be, de immár biztos, hogy a csúszó Mulan helyét a Diótörő veszi át a naptárban.

Jövőre érkezik E.T.A. Hoffman Diótörő és egérkirály című meséjének zenés-táncos mesefeldolgozása, amely valószínűleg ötvözni fogja az eredeti mesét, illetve a Csajkovszkij féle balett eleimet.

Főbb szerepekben olyan színészek kerülnek vászonra a Diótörő feldolgozásban, mint Keira Knightley, Helen Mirren, Richard E. Grant, Matthew Macfayden, vagy éppen Morgan Freeman (Drosselmeyer bácsi). Az egérkirály birodalmába tévedő fiatal lányt (Clara) Mackenzie Foy (Csillagok között) alakításában láthatjuk majd. A rendező Lasse Hallström (Árvák hercege, Csokoládé) lesz, míg a forgatókönyvet Ashleigh Powell írja.

A produkcióról egyelőre nem sokat tudni, csak a kiszivárgó véleményeket, hiszen csak a bejelentés történt meg, trailer, plakát nem került bemutatásra. A film maga fantasy lesz, amit egyszerre jellemeznek úgy, mint a Burton féle Alíz csodaországban táncos változatának, azonban hallani olyan híreket, mely szerint inkább Harry Potter és Gyűrűk Ura hatású lesz. A diótörőt CGI fogja életre kelteni.

A Diótörő nem rendelkezik Disney klasszikus háttérrel, így elmondhatjuk, hogy a stúdió élőszereplős mesevilágának egy ritka példánya lesz ez a mese.

A The Nutcracker and the Four Realms (Tükörfordításban: A diótörő és a négy birodalom) címre hallgató feldolgozás bemutatójának várható dátuma: 2018. november 2.

Írta: Bibók Richárd

Hasonló bejegyzések: