leteznek-a-radeon-r9-fury-x-tesztpeldanyok/2015/06/22

Léteznek a Radeon R9 Fury X tesztpéldányok

2015. június 22. Kocsis Bence Videokártya hírek

Az AMD Radeon R9  Fury tesztpéldányok olyanok mint az unikornis, egyesek hisznek bennük, mások azt állítják, hogy látták. Viccet félretéve csak keveseknek adatik, adatott meg, hogy a valóban új generációs Radeon csúcskártya "vizes" változatát kipróbálják, köztük volt a pcpop.com is.

Az AMD Radeon R9 Fury X egy AMD Radeon R9 Series logóval ellátott díszes dobozban látható, melyben a kompakt, kis méretű grafikus kártyával a folyadékhűtés már egybe van építve. A grafikus kártya oldalán világító LED formájában, az első részen,  a lézergravírozott I/O panelen és a ventilátoron is található 1-1 további logó, de Fury, vagy Fury X felirat sehol.

r9_furyx_5 r9_furyx_2 r9_furyx_7
r9_furyx_4 r9_furyx_3 br9_furyx_8
r9_furyx_6b fury_x r9_furyx_1b

.

További képeken a két darab 8 pines PCIe tápcsatlakozó található, mely a hivatalos 275W TDP (ideális esetben 375W) eléréséért fele. A hűtés természetesen bőven a kalkulált teljesítmény felett van, ami 500W-ot jelent, így a tuning terén nagyok az elvárások.

A lenti képen egy GPU-Z screenshot látható a Radeon R9 Fury X-ről. Az adatok a memória sávszélességet (512 GB/s) és a ROP egységet (64) leszámítva a végleges specifikációt tükrözik.

gpu_z

Forrás: PCPop, HardwareLuxx, videocardz    

Írta: Kocsis Bence