a-benq-4k-es-full-hd-projektorok-piaci-reszesedese-elerte-az-1-helyet-europaban

A BenQ 4K és Full HD projektorok piaci részesedése elérte az 1. helyet Európában

2022. május 23. Fenes Kristóf Monitor

A BenQ, a 4K projektorok vezető márkája, 2022. első negyedévében a legnagyobb piaci részesedést érte el a 4K és a Full HD projektorok szegmensében. A Futuresource Consulting Quarterly Market Track Reports szerint a BenQ az értékesített mennyiség alapján vezető pozíciót ért el Európában. Ezenfelül a 4K projektorok tekintetében 23,42%-os, míg a Full HD megoldások esetén 24,5%-os részesedéssel rendelkezik.

„Még ha a világjárvány elleni intézkedések változnak is világszerte, a vizuális szórakoztatás gyakoribb használata megváltoztatta a fogyasztói szokásokat” – nyilatkozta Steve Chu, a BenQ Europe elnöke. „Egyre többen használják az otthoni szórakoztató megoldásokat sportközvetítések megtekintésére, filmnézésre és játékra is. Emiatt jelentősen megnőtt az igény a jobb képminőség, a színpontosság és a rugalmasság iránt a különböző eszközöknél.”

A 4K projektorok mellett a BenQ a házimozi, az otthoni szórakoztatás, a gamer, a lézer TV és az Android TV-vel ellátott okos projektor szegmenseiben is jelen van. Mindegyik terméksorozat valódi 4K felbontást kínál, 8,3 millió különálló képponttal. A lézer TV sorozatban az ALRS01 képernyővel használható V7000i és V7050i projektorok elnyerték a „2021–2022 legjobb termékének” járó EISA díjat. A Full HD megoldások esetén üzleti, házimozi, otthoni szórakoztatás, gamer és az Android™TV-vel ellátott okos projektorok szegmensében is egyaránt találhatók díjnyertes projektorok.

A közelmúltban megjelent és rendkívül népszerű X3000i gamer projektor tökéletes példája annak, hogy a BenQ milyen mértékű innovációt és minőséget kínál az egyes termékekhez. Valójában, ez az első igazi 4K LED gamer projektor mindössze 4 ms-os (240 Hz-es) alacsony bemeneti késleltetéssel és 100%-os DCI-P3 színhű CinematicColorTM technológiával.

A Full HD szegmensben a TH585P és TH685P konzol gamer projektorok vásárolhatók meg. 3500 ANSI lumen fényerővel képesek a megvilágított környezetben való használatra, emellett az alacsony bemeneti késleltetéssel és exkluzív játék üzemmódokkal új mércét állítanak a nagyképernyős szórakoztatásban, megfizethető áron.

Ha szeretnél többet megtudni a BenQ projektorokról, kérjük, látogass el a következő oldalakra: https://www.benq.eu/hu-hu/projector/home-series.html és https://www.benq.eu/hu-hu/projector.html.

Írta: Fenes Kristóf