a-benq-gamer-monitorok-tamogatjak-a-steam-deck-keszuleket

A BenQ gamer monitorok támogatják a Steam Deck készüléket

2021. december 13. Herczeg Balázs Monitor

A BenQ, a világ vezető márkája a projektorok és monitorok gyártásában, segítséget nyújt a Valve kézikonzoljához megfelelő monitor kiválasztásában. A Valve a Steam felhasználóknak kedvezve elhozta a gamer PC-k új generációját, a Steam Deck-et.

Minden játékos fejében megfordulhatott már, hogy mennyivel kényelmesebb lenne, ha a játékokat útközben vagy akár az ágyban fekve is játszhatná. A Valve hordozható PC-je pontosan ezt hozza el a felhasználóknak. A Nintendo Switch-hez hasonlóan, konzol formájában nyújtja a maximális játékélményt.

A kis mérete és súlya ellenére a Steam Deck lenyűgözőbb specifikációkat tartalmaz egy hordozható számítógéphez képest. A mobilélményt tovább fokozza, hogy minden játékot képes 1280x800-as felbontásban futtatni a 7 hüvelykes kijelzőn, közepes vagy magas beállítások mellett is.

A Steam Deck kifejezetten monitorbarát, hiszen az akár 8K 60 Hz-es és 4K 120 Hz-es megoldásokkal is együttműködik, ugyanakkor az eszköz specifikáció alapján a 1080p 144 Hz-es és 165 Hz-es gamer kijelzők jelentik a legjobb választást hozzá. A Steam Deck dokkolója DisplayPort, HDMI és USB-C kimenettel is rendelkezik, így könnyű csatlakozást biztosít a monitorokhoz és televíziókhoz egyaránt. A külső kijelzőre történő csatlakoztatást követően a felbontás jelentősen megnő, hasonlóan a Nintendo Switch konzolok televízióra történő csatlakoztatásához.

A Steam Deck lényeges eltér a konzoloktól és azok merevebb felbontási lehetőségeitől, ugyanis PC-ként támogatja a játékon belüli felbontás beállítását is. A készülék tökéletesen együttműködik a 21:9 és 32:9 monitorokkal, így akár szimulátorokhoz is könnyedén használható.

Ideális monitorok a Valve konzoljához

A BenQ MOBIUZ sorozatú monitorjait ajánlja leginkább a hordozható konzolhoz. Az EX2510S és az EX2710S IPS monitorok eltérő méretekben teszik lehetővé a 165 Hz-es, FullHD felbontású játékélményt. A monitorok egyaránt támogatják a BenQ HDRi technológiáját, így intelligens HDR beállításokat biztosít a különböző médiatartalmak és játékok számára. Ezenfelül a monitorok beépített treVolo hangszóróval is rendelkeznek, így a kézikonzol hangszórója helyett a monitorra is át lehet vezetni a hangzást a jobb játékélmény érdekében. Azonban, ha valaki inkább szimulátorokhoz szeretné leginkább használni a Valve megoldását, annak a 21:9-es képarányú, 34 hüvelykes EX3415R hajlított szimulátor monitor fogja a legjobb élményt nyújtani. A 144 Hz-es, WQHD felbontású, hajlított IPS kijelző magával ragadó élményt nyújt, emellett a többi MOBIUZ monitorhoz hasonlóan szintén rendelkezik beépített hangszórókkal és HDRI támogatással is.

A BenQ MOBIUZ gamer monitorjai már világszerte elérhetők. Ha szeretnél többet megtudni az egyes monitorokról kérjük, látogass el a www.benq.eu/hu-hu oldalra.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter