a-benq-photovue-sorozat-tervezesi-filozofiaja

A BenQ PhotoVue sorozat tervezési filozófiája

2021. január 28. Herczeg Balázs Monitor

A BenQ AQCOLOR monitorok egyedülálló eszközöket kínálnak grafikus szakembereknek, amelyek lehetővé teszik a jobb és hatékonyabb munkafolyamat fenntartását. Azonban a PhotoVue sorozat egyetlen tulajdonsága sem köszönhető a véletlennek. A legjobb panelek kiválasztása mellett - hogy minden SW sorozatú monitor a legjobb specifikációkat és teljesítményt nyújtsa - a BenQ tervezőcsapata számtalan időt tölt a panelek ipari formatervezésének továbbfejlesztésével.

Talán a BenQ elismert ipari formatervezése emeli ki leginkább a monitorokat a tömegből. A felhasznált anyagok színétől és alakjától kezdve a tartozékokig, például a Hotkey Puck és az árnyékolókeret mind fontos kellékei a PhotoVue monitor sorozatnak.

Matt szürke műanyag

Az SW sorozatú fotós monitorok elsődleges gyártási alapanyagaként egy strapabíró, matt szürke színű műanyag szolgál, amely az egész monitort körbeöleli és egy kifejezetten vékony védelmi keretet nyújt a kijelzőnek. A kiváló minőségű polimer tartóssá teszi a monitort, amely nagyban képes javítani a fotószerkesztés hatékonyságát.

A műanyag semleges szürke színét a fényképezésben általánosságban használt 18 fokos szürke inspirálta, amelyet a szakmában az egyenletes expozícióhoz és színmegjelenítéshez alkalmaznak. Ez a semleges matt textúra a olyan profi megjelenést kölcsönöz a PhotoVue monitoroknak, amely megfelel a professzionális fotósok elvárásainak. Ezenkívül a szürke keret javítja a szem kontrasztérzékelését a pontosabb hatékonyság érdekében.

Árnyékolókeret

A fotósoknak szánt AQCOLOR monitorok talán leghasznosabb tervezési jellemzője a PhotoVue modelljéhez tartozó árnyékolókeret. Az egyszerűen felszerelhető burkolat megakadályozza a helyiségben lévő fény képernyőn történő tükröződést és visszaverődést.

Ez a könnyű árnyékoló kiegészítő már a tervezés korai szakaszában része volt az SW sorozatnak, így funkcionálisan a monitor részének tekinthető. Emellett egyaránt képes igazodni a monitorhoz vízszintes és függőleges helyzetben is. Az árnyékolókeret belső oldalán fényelnyelő, puha bársony bélés található, amely tovább csökkenti a szórt fény visszaverődését. A BenQ tervezőcsapata ezt az anyagot az ideális tulajdonságai alapján választotta ki a laboratóriumi teszteket követően. A felsorolt tulajdonságok összessége teszi a BenQ árnyékolóit a piacon elérhető legjobb megoldássá, amely egyszerre teremti meg a funkcionalitás, a tartósság és a könnyű telepítés egyensúlyát.

Számítanak a részletek

A legkimagaslóbb jellemzők mellett, más kisebb tervezési döntések is segítik a hatékony munkafolyamatok elősegítését a professzionális környezetekben. A kisebb, átgondolt részletek mind hozzájárulnak a PhotoVue monitorokra jellemző tervezési kivitelezéshez.

Például az előlapi LED világítás alacsony fényerejének és semleges fehér színének köszönhetően nem zavarják a szakembereket munkájuk során. Ezt az egyszerűen hozzáférhető OSD-ről pedig akár teljesen ki is lehet kapcsolni. Az SW sorozat OSD vezérlőgombjai minden modellen a monitor elején találhatók a könnyebb hozzáférés érdekében. Ezek a nagy gombok haptikus visszajelzéssel rendelkeznek és egyenletesen helyezkednek el, hogy még a sötétben se okozzanak zavart.

Nem véletlen, hogy a legtöbb profi fotós előnyben részesíti az SW sorozatú monitorokat. Az anyagok gondos kiválasztása és a kifinomult ipari formatervezés a legjobb termékek létrehozását jelentik a grafikus szakemberek számára. A BenQ elkötelezett a szakemberek visszajelzésének meghallgatása, valamint az igényeik alapján az új termékek létrehozása mellett. Ezek a tényezők határozzák meg a teljes AQCOLOR termékcsaládot.

Elérhetőség

A BenQ PhotoVue SW sorozatú monitorok már elérhetők a hivatalos hazai forgalmazók kínálatában. További információért, kérjük fordulj a BenQ helyi, hivatalos képviseletéhez.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter