a-galax-lerantotta-a-leplet-a-geforce-rtx-3090-hall-of-fame-hof-rol

A GALAX lerántotta a leplet a GeForce RTX 3090 Hall Of Fame (HOF) -ről

2021. február 01. Kocsis Bence Videokártya hírek

A GALAX úgy döntött, hogy lerántja a leplet a közelgő , prémium kategóriiás GEFORCE RTX 3090 Hall of Fame (HOF) grafikus kártyájáról a leplet és megmutatja a világnak, min is dolgozik. A HOF sorozat általában a GALAX legmagasabb szintú grafikus kártyáit atartalmazza, egyetlen céllal, hogy az adott VGA szériából kihozza a maximumot. A teljesen fehér megjelenésű modell 12 rétegű nyomtatott áramköri lapkát kapott, mely felett egy három ventilátoros léghűtés található. A három ventilátor középső tagja 92 mm-es, míg az őt körzrefogó két légkavaró 102 mm. A grafikus kártya (HOF Premium és HOF Limited Edition) tartozéka a HOF Panel III, mely egy 4,3 hüvelykes LCD kijezőt tartalmaz. Ez a panel különálló modulként is használható, vagy mágneses módon rögzíthető a videókártya oldalán. Ez a kijelző képes diagnosztikai adatok, mint például a hőmérséklet megjelenítésére. 

A gyémántot formáló felülettel rendelkező hátlap ugyancsak fehér színű, mely esztétikai és hőelvezetési szempontból is hasznos alkatrész. Ami a videókártya tápellátását illeti, három darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozó került az oldalsó részre, melyek szintén fehér színűek, hogy illeszkedjenek a színvilághoz. 

Az áramellátást egy 26 fázisú VRM áramkör biztosítja, melyet a túlhajtás jegyében építettek be, A VGA két BIOS-t kapott, melyek közül az egyik a maximális teljesítményt biztosítja, másik a csendesebb működést helyezi előtérbe. A VGA GPU Boost órajele az alap HOF modell esetében 1800 Mhz, míg a HOF Prémium 1815 Mhz-ig, a HOF Limited Edition 1875 Mhz-ig képes elmenni, de aki ilyen videókártyát vásárol, biztosan nem elégszik mely ezzel az értékkel, inkább magasabb órajelet fog beállítani. Az 1-Click OC Clock eléréséhez az Xtreme Tuner Plus szoftver telepítése szükséges. Az új modellek árát egyelőre nem ismerjük. Bővebb információkat a gyártó oldalán találtok. 


Írta: Kocsis Bence