a-kfa2-bemutatta-geforce-rtx-4070-super-ex-gamer-grafikus-kartyajat-ujabb-szinekben

A KFA2 bemutatta GeForce RTX 4070 SUPER EX Gamer grafikus kártyáját újabb színekben

2024. február 27. Kocsis Bence Videokártya hírek

A Galax leányvállalata, a KFA2 még januárban dobta piacra RTX 4070 SUPER EX Gamer grafikus kártyáját, mely fekete színben volt elérhető. A gyártó bejelentette ennek a modellnek a rüzsaszín és fehér köntösbe bújtatott változatait. Bár mindkét esetben a nyomtatott áramköri lapka fekete színű, a hűtés borkolata és a hátlap fehér, illetve pink színű. 

Mindkét modell akril matt ventilátor - 2 db 92 mm-es és egy darab 102 mm-es légkavaró -  lapátokat kapott, címezhető RGB világítással. A világító ventilátorokon felül a kártyák oldalán található Geforce RTX logó is kapott világítást. MIndkét modell esetében lehetőség van a világítás mobilalkalmazással történő vezérlésére. Az alkalmazás a számítógépre telepített szoftver segítségével kommunikál a világító komponensekkel. Az újdonságok órajelei eltérnek a referencia értékektól, ami azt jelenti, hogy 2565 Mhz-es boost GPU órajelet kaptak, ráadásul az Xtreme Tuner Plus szoftver telepítésével, az 1-click OC funkciót használva ezt az órajelet 2580 Mhz-re torházhatjuk fel. A memóriák 21 Gbps referencia órajelen működnek. 

A gyártó mindkét modell esetében 679 eurós árat javasol, mely 20 eurós felárat jelent a fekete változathoz képest. További információkat a gyártó oldalán olvashattok. 

Írta: Kocsis Bence