a-powercolor-bemutatta-radeon-rx-6700-xt-hellhound-spectral-white-grafikus-kartyajat

A PowerColor bemutatta Radeon RX 6700 XT HellHound Spectral White grafikus kártyáját

A múlt hónap végén a Powercolor bemutatott egy képet egy teljesen fehér PCB-vel rendelkező Radeon RX 6700 XT grafikus kártyáról, mely a Spectral White nevet viseli. A hivatalos bejelentés nem váratott sokat magára, a fehér NYÁK-lap mellett most már a teljes grafikus kártya megcsodálható. A gyártó azoknak a felhasználóknak szerene kedveskedni újdonságával, akik fehér színű konfigurációba szeretnék integrálni videókártyájukat. A Radeon RX 6700 XT Spectral White teljesen fehér lett, ami kiterjed a hűtésre és a fém hátlapra is. 


A grafikus kártya hűtéséért három darab dupla golyóscsapággyal ellátott ventilátor felel, melyek közül a két szélső 100 mm-es míg a középső 90 mm-es és kaptak egy testreszabható RGB világítást. Ez a világítás egy fizikai gombbal kiiktatható, ha úgy tartja kedvünk. A ventilátorok képesek arra, hogy 60 celsius fokos GPU hőmérséklet alatt leálljanak, így nem GPU intenzív alkalmazások alatt a grafikus kártya teljesen zajtalanul működhet. A ventilátor burkolat alatt egy méretes hűtőborda kapott helyet, melyekhez 6 darab 5 mm átmérőjű hőcső juttatja el a felvett hőt. 

A grafikus kártyán helyet kapott egy elég menő hátlap, ami a hűtéssel együtt túlnyúlik a nyomtatott áramköri lapkán. A fémlapon egy méretes szellőző kapott helyet mellyel a levegő szabad áramlésért igyekezett elősegíteni a gyártó. A 305 mm hosszú RX 6700 XT tápellátásáról 2 darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozó gondoskodik, a Powercolor az újdonság működtetéséhez 650W-os tápegységet javasol. A 12 GB GDDR6 memóriával ellátott VGA GPU órajelek tekintetében két gyűrilag beállítótt opció között enged választani. Míg GAME módban 2424 MHZ a jellemző, addig BOOST módban 2581 Mhz-ig tudunk felmenni. 

Kijelző kimenetekből egy darab HDMI 2.1 és három darab DisplayPort 1.4 kapott helyet. Azz 1440p-n történő játékra kihegyezett modell árat és a pontos megjelenési dátumot egyelőre nem ismerjük. 


Írta: Kocsis Bence