a-tuv-rheinland-eyesafe-display-tanusitvannyal-dijazta-a-benq-board-pro-rp7503-at

A TÜV Rheinland Eyesafe® Display tanúsítvánnyal díjazta a BenQ Board Pro RP7503-at

2022. december 14. Fenes Kristóf Monitor

A BenQ, a képmegjelenítő megoldások globálisan vezető márkája lett az első és egyetlen oktatástechnológiai gyártó, amely Eyesafe®-tanúsítványt kapott nagy méretű interaktív kijelzőihez. Az új BenQ Board Pro RP7503 védelmet nyújt a nagy energiájú kékfény ellen, miközben fenntartja az optimális színteljesítményt.

A TÜV Rheinland, a világszerte elismert hitelesítő szervezet és az Eyesafe® leányvállalata, hivatalosan is kitüntette a BenQ-t tanúsítványával, amely igazolja, hogy az RP7503 alapos tesztelésen esett át, és teljesítette a kékfénykibocsátási és színteljesítmény-követelményeket, melyeket a TÜV Rheinland állított fel a világ képmegjelenítő megoldások gyártóinak.

„Az Eyesafe® kijelzőszabványt a szemészet és az optometria területén világhírű szemészeti szakemberek közreműködésével fejlesztették ki. Az Eyesafe tanúsítvánnyal rendelkező kijelzőket, mint például a BenQ Board Prot, olyan szervezeteknek tervezték, amelyek szeretnék megvédeni felhasználóikat a nagy energiájú kékfénytől” – nyilatkozta Jennifer Wang, a TÜV Rheinland Tajvan ügyvezető igazgatója.

A nagy energiájú kékfény – egyszerűbben „kékfény” – egy sürgető globális egészségügyi probléma. Míg további kutatásokra van szükség, tanulmányok százai feltételezik, hogy a kékfénynek való kitettség potenciális egészségügyi kockázatokat jelent, mind azonnali, mind pedig hosszú távon. A gyermekek sebezhetőbbek lehetnek a kékfény hatásaival szemben, mivel a szemük nem ugyanolyan kékfényszűrő-képességgel rendelkezik, mint a felnőtteké. A kékfénykibocsátás csökkentése elengedhetetlen, ha a felhasználók, különösen a fiatal diákok az osztálytermekben hosszabb ideig nézik a képernyőt.

Más megoldásoktól eltérően, amelyek szoftverre támaszkodnak a kékfény csökkentésére a képernyő színeinek megváltoztatásával, a BenQ új Eyesafe®-tanúsított kijelzője alacsony kékfény-technológiával érkezik közvetlenül a képernyőbe építve. Ez folyamatos védelmet nyújt a kékfény ellen, miközben a képernyő eredeti színei érintetlenek maradnak.

„Az Eyesafe®-tanúsított kijelzőnk a legújabb az elmúlt évtizedben kifejlesztett ClassroomCare®-technológiás termékeink sorozatában. Mivel BenQ tábláit gyakran használják az iskolákban, fontos számunkra, hogy mindig biztonságosak legyenek, és megvédjék a diákok és tanárok egészségét” – mondta Claire Huang, a BenQ felhőinnovációs központjának és a kijelzőmegoldási osztályának igazgatója.

„Víziónk a BenQ-val együtt az, hogy a világ összes osztálytermébe eljuttassuk az Eyesafe-et” – jegyezte meg Justin Barrett, az Eyesafe vezérigazgatója. „A gyerekek egyre több időt töltenek a digitális eszközök előtt. Hisszük, hogy a jövő a beépített kékfényvédelemmel ellátott képernyőkben van, ezért büszkék vagyunk arra, hogy együttműködhetünk a BenQ-val azon, hogy javítsuk az oktatási teret, és gyenge kékfényű megoldásokat hozzunk létre az oktatási szektornak.”

Írta: Fenes Kristóf