a-zotac-gaming-bemutatta-a-geforce-rtx-3060-sorozatat

A ZOTAC GAMING BEMUTATTA A GEFORCE RTX 3060 SOROZATÁT

2021. január 17. Kocsis Bence Videokártya hírek

A ZOTAC bejelentette az NVIDIA Ampere architektúrára épülő RTX 3060 sorozatát, melybe hamarosan három modell érkezik, az AMP White Edition, A Twin Edge OC és a TWIN Edge. A téli köntösbe bújtatott AMP WHITE EDITION gyárilag emelt órajelekkel érkezik. A 232 mm hosszú grafikus kártyára az IceStorm 2.0 hűtés került, mely FREEZE Fan Stop és Active Fan Control technológiával rendelkezik. Érdekesség, hogy a hátésre egy 90 és egy 100 mm-es ventilátor került, melyek 11 lapáttal rendelkeznek.Alattuk az alumínium hűtőbordákat 5 darab 6 mm-es réz hőcső kapcsolja össze a GPU-val érintkező lappal. A grafikus kártya kapott egy fém hétlapot és LED világítást is, hogy esztétikailag is rendben legyen. 

A TWIN EDGE és TWIN EDGE OC ötvözi a teljesítményt és a megfizethető egyszerűséget. A grafikus kártyák 224 mm hosszúak, két slotos hűtéssel. Ebben az esetben a hőelvezetést három darab 6 mm átmérőjű réz hőcső oldja meg, az alumínium hűtőbordák felett pedig két darab 90 mm-es ventilátor kapott helyet. A Freeze Fan Stop és az Active Fan Control ebben az esetben is adott. 

Mindhárom modell 12 GB GDDR6 memóriával rendelkezik, melyek 192 bites buszon kommunikálnak a GPU-val, 15 Ghz-es effektív órajellel. Az AMP White Edition GPU boost órajele 1837 Mhz, míg a Twin Edge 1807 Mhz-re, a Twin Edge 1777 Mhz-re boostol. Ennek megfelelően az Edge modellek tápellátásáról egy darab 8 pines tápcsatlakozó gondoskodik, míg az AMP White Edition modellen 8+6 pines kiosztást találunk. Mindhárom modell TDP-je 170W. 

A ZOTAC újdonságai február második felében kerülnek a boltok polcaira. 

Írta: Kocsis Bence