alacsony-profilu-rtx-3050-6-gb-grafikus-kartyaval-rukkolt-elo-a-galax

Alacsony profilú RTX 3050 6 GB grafikus kártyával rukkolt elő a Galax

2024. február 08. Kocsis Bence Videokártya hírek

A Galax meglehetősen egyedi tervezésű Geforce RTX 3050 6 GB grafikus kártyával rukkolt elő, mely az NVIDIA RTX 30 sorozatának belépő szintjét képviseli. Az egyszerűen RTX 3050 6 GB LP White névre keresztelt modell fehér hűtőburkolattal és ventilátorokkal, valamint fehér nyomtatott áramköri lapkával rendelkezik. A hűtőbordák felett két darab 40 mm-es ventilátor felelős a hűs levegő befújásáért.

A grafikus kártya félmagas mivolta ellenére meglepő módon 4 darab kijelzőcsatlakozót tartalmaz. A két DisplayPort 1.4a mellett két HDMI 2.1 port is helyet kapott. A kártya minimálisan lépi túl a referencia órajeleket (1470 MHz-es GPU regerencia órajel, ebben az esetben 1485 Mhz), hogy a 70W-os TGP-t ne lépje túl. Ez azt is jelenti, hogy működtetéséhez nincs szükség a tápegységből érkező tápcsatlakozó használatára, megelékszik a PCIe foglalatból érkező tápellátással. 

Ez a modell a sok kijelző kimenetnek köszönhetően vonzzó lehet azon felhasználóknak, akik nem játékra használják számítógépüket, hanem a 4 kijelző használata a prioritás. A gyártó egyelőre nem közölte az újdonság árát. 

Írta: Kocsis Bence