aranyelet-2x2/2016/11/15

Aranyélet - 2x2

2016. november 15. Teszt Matt Sorozat

A második Aranyélet epizód sem hagyott cserben minket és tartotta az első rész színvonalát. Az izgalmak még nem kezdődtek el, de érezhetően közeledünk hozzá.

A mai részt számomra a színészi játék, de leginkább Márk szála vitte el, bár többi karakter történetszála sem volt kifejezetten rossz. Janka szokásához híven megint otthagyta férjét és ahhoz ment, aki leginkább hasznos volt számára. Hiába, kutyából nem lesz szalonna, de legalább nem titkolta a döntését.

Sokáig nem tudtam, hogy mi a problémám Attila karakterével. Egy ideig úgy gondoltam, hogy Thuróczy játéka nem elég kiemelkedő, de most már inkább úgy érzem, hogy maga a karakter unalmasan van megírva. Az első évadban még voltak szimpatikus jellemvonásai, határozott volt, a kirohanásai pedig sok színt vittek a karakterébe, ezekből viszont eddig semmit nem láttunk a második évadban. Mondjuk maga a karakter sem csinált semmit. De ezt inkább hagyjuk, lesz még ideje kibontakozni a karakternek.

Hollós Endre is visszatért, aki most kevésbé rosszfiúsra vette a figurát, de mindezt természetesen csak Janka kedvéért. Örülök, hogy visszatért ő is a jobb karakterek közé tartozik. formatfactoryformatfactoryser_0120

Mira nagy kedvencem, most pedig láthattuk hogyan viseli a börtön körülményeit. Az eredményen gondolom senki nincs meglepve, az ábrázolás meglehetősen jól sikerült, bár számomra néhány ottani jelenet feleslegesnek érződött. Szerencsére csak néhány napot kellett ott töltenie Mirának, ennek ellenére könnyen meglehet, hogy ez a rövid idő is mély nyomot hagyott benne.

Gál Feri ezúttal nem szerepelt sokat, céljairól nem tudtunk meg többet, a hangsúly leginkább a visszaemlékezéseken volt, amikben megtudtuk hogy jött össze Attila és Janka, valamint Márk „hatalomátvételén”.

Előbbiről nem mondanék sokat, a flashback-eket már maga a hangulat és a díszletek is elviszik a hátukon, de a színészi játékra sem tudok sok rosszat mondani. Az persze nem ártana, ha előbb utóbb ott is elkezdenének pörögni az események.

formatfactoryformatfactoryser_3849

De ahogy már korábban is mondtam, számomra Márk szála jelentette a fénypontot, az ő és társainak a kirúgása, valamint visszakerülése az egyetemhez egyszerűen zseniálisan lett megoldva. Rég nevettem ilyen jót sorozaton, Márk karaktere pedig egyértelműen Number 1 lett nálam ebben persze nagyban közre játszik Olasz Renátó közel tökéletes alakítása.

formatfactoryformatfactoryser_4276

A mostani rész tartalmazott pár gyenge/felesleges jelenetet, de összességében nagyon gyorsan eltelt az az 55 perc és nem éreztem azt, hogy gyengébb lett volna az első résznél. A történet, rendezés, színészek még mindig kiemelkedőek és remélhetőleg azok is maradnak.

Írta: Teszt Matt