az-amd-bemutatta-a-radeon-vii-et-az-rtx-2080-rivalisat

Az AMD bemutatta a Radeon VII-et, az RTX 2080 riválisát

2019. január 09. Kocsis Bence Videokártya hírek /

Lisa Su, az AMD vezérigazgatója a mai napon leleplezte új grafikus kártyájukat, a Radeon VII-et. A Radeon VII a világ első grafikus kártyája, amelyben olyan GPU teljesít szolgálatot, mely 7 nm-es gyártástechnológiával készült. A 7 nm-es alapokra építkező Vega 20 GPU 60 számoló egységgel rendelkezik, mely 3840 Stream processzort jelent. A GPU 4096 bit széles interfésszel kommunikál a 16 GB-nyi HBM2 grafikus memóriával. A 7 nm-es gyártástechnológia egyik hozadéka az, hogy a GPU órajel új magasságokba emelkedhet, akár meghaladhatja a 2400 Mhz-et is. 

Ami az AMD referencia kártyáját illeti, egy kimondottan csinos megoldásról van szó, mely az AMD CEO elmondása alapján egy gamer barát, három ventilátoros, alacsony zajszintű hűtést kapott. A Radeon VII február 7-én kerül a boltok polcaira 699 dolláros ajánlott fogyasztói áron. 

Az újdonság teljesítménye az NVIDIA Geforce RTX 2080-hoz közeli, sőt esetenként felül is kerekedik a zöld riválisan, természetesen olyan játékokban, melyeket az AMD a prezentáció során bemutatott. 

Írta: Kocsis Bence

Hozzászólások