az-asus-bemutatta-strix-geforce-rtx-4090-4080-white-edition-grafikus-kartyait

Az ASUS bemutatta Strix GeForce RTX 4090, 4080 White Edition grafikus kártyáit

2022. december 19. Kocsis Bence Videokártya hírek

Az ASUS bejelentette Strix Geforce RTX 4090 és RTX 4080 White Edition grafikus kártyáit. Az NVIDIA Geforce RTX 40 sorozat a grafikus kártyák teljesítményét új szintre emeli a rengeteg VRAM-mal, a több CUDA maggal, ráadásul az újdonságok esetében egy izmos hűtési rendszer akár teljes terhelés mellett is szinte zajtalan működést eredményez. A négy új, fehér köntösbe öltöztetett jövevény az RTX 4090 és RTX 4080 két-két változata, melyek eltérő órajelekkel kerülnek a boltok polcaira. 

Az új ROG Strix GeForce RTX 4090 White Edition és ROG Strix GeForce RTX 4090 OC White Edition azok számára készült, akik szeretnék feldobni a konfiguráció megjelenését. A 16384 CUDA maggal és 24 GB GDDR6X memóriával büszkélkedő kártyák bőséges teljesítménnyel rendelkeznek csúcskategóriás streamer PC-k és professzionlális gépek kiszolgálására. 

A ROG Strix GeForce RTX 4090 White Edition modellek 3,5 slotos kártyák, melyek nagy hangsúlyt fektetnek a hűtésre. A fröccsöntött fémváz burkolat és hátlap merevséget biztosít a maasszív hőcsöveknek és hűtőbordáknak, melyek 30%-al nagyobb felülettel rendelkeznek, mi az előd, ROG Strix RTX 3090 esetében tapasztalható volt. A Strix RTX 4090 White Edition estében 5°C-kal alacsonyabb GPU hőmérséklet érhető el, mint a hagyományos megoldásoknál. A továbbfejlesztett Axial-tech ventilátorokat megvastagították, így 23,8%-kal több légáramlás és 19,3%-kal nagyobb statikus nyomás érhető el az előző generációhoz képest. Így az extra teljesítmény ellenére is hasonló hőmérzéklet és zajszint biztosított, nem kell túlmelegedéstől, vagy hangos működéstől tartani. 

Az ARGB világítás testreszabható és szinkronizálható at Aura Sync funkcióval. A Dual Bios kapcsoló, a 0 dB technológia rugalmasságot és teljesíménybeli konfigurálhatóságot biztosít a felhasználók számára. A grafikus kártyák gyártása során az Auto-Extreme technológiának köszönhetően minimálisra csökkentették az emberi beavatkozást, így magas minőségét , hosszútávú megbízhatóságot értek el. 

Az RTX 4090 mellett az RTX 4080-ak is fehérbe öltöztek, melyek megkapták a ROG Strix RTX 4090 White Edition hűtését. A 9728 CUDA maggal és 16 GB GDDR6X memóriával szerel modellek kompromisszumok nélkül futtatják a legújabb játékokat magas felbontáson. 

További információkat a gyártó oldalán találtok. 
Írta: Kocsis Bence