cooler-master-mp750-m-egerpad-teszt

Cooler Master MP750-M egérpad teszt

2019. május 09. Ficsor Tamás Perifériák

Egy jól menő gamer setup-nál, ahol szinte mindig megy a játék, talán a legtöbb fizikai megerőltetést az egérnek és az egérpadnak kell elbírnia, hisz a két a periféria állandóan egymáson csúszik. Sok fajta egérpad létezik, kezdve a finomabb vagy durvább szövet borításútól a mikro szálason át az olcsó műanyag felületűig, szóval nem mindegy, hogy milyet veszünk. Ráadásul az elmúlt években eluralkodó RGB láz az egérpadokat is elérték, így nem csak az egér irányítása lehet tökéletes, hanem az asztalunk kinézetét is megváltoztathatja. Ezt az utat választotta a Cooler Master is az új MP750 nevű termékcsaládjával.

Csomagolás:


Az új egérpad széria három tagból áll: M, L, és XL. Ezek közül most a legkisebbről, az MP750-M-ről lesz szó. Ennek a dobozolása elég nagy, mivel maga a termék nincs fel hengerelve. A díszburokban egyfajta mappa szerű védelmet kapott a termék, ami mellett csak egy 1,2 m hosszú szövet külsejű Micro USB kábelt találunk.

Külső, belső:


Egyre kevesebben vannak azok, akik meglepődnek azon, hogy már az egérpad is periféria, hisz ebbe a csoportba csak azok az eszközök tartoznak, amiket a géphez csatlakoztatjuk. Manapság az egérpad is rendelkezik RGB világítással, amivel tovább turbózhatjuk a gamer sarkunkat, de ha a vezeték nélküli perifériák hívei vagyunk, akkor akár az egér töltésének a szerepét is rá bízhatjuk. Sajnos egyelőre csak az egyiket tudjuk választani, mivel RGB-s töltőpad valami oknál fogva még nem készült. 


Az MP750-M egy 370 x 270 x 3 mm méretekkel rendelkező egérpad, melynek a felülete nagyon finom tapintású microszálas textilből van, ami nem mellesleg vízálló bevonattal is rendelkezik. Az unalmas fekete külsőt a jobb felső sarokba elhelyezett lila logó töri meg.

Az pad alja teljes mértékben gumírozott, aminek köszönhetően a termék meg sem moccan játék közben. A széleken extra vastag RGB csík húzódik. Itt látjuk még az egyenletes varrást, amire a gyártó külön oda figyelt, hogy a lehető leghosszabb élettartamot kapják a felhasználók.


A bal felső sarokban kapott helyet egy nagyobbacska doboz, amibe a Micro USB kábelt kell dugnunk. Itt találunk még egy gombot, is amivel 7 különböző szín statikus és lélegző módjait tudjuk elérni. Viszont a padhoz szoftveres testre szabhatóság is társul.

A Portal nevű szoftver a gyártó oldalán tölthető le, amivel három effektet tudunk kiválasztani: színátmenet, statikus és lélegző. Természetesen a fény ki is kapcsolható. E mellett még a fényerő és a módok sebessége is változtatható. Az egérpad elmenti a beállításokat, így a gép újbóli bekapcsolásakor nem kell a szoftverhez nyúlnunk.

Tapasztalat, vélemény:

Az MP750-M nagyon jól tette a dolgát. A használata közben nem tapasztaltam semmi féle problémát. Őszintén szólva nem vettem észre különbséget az eddig használt Corsair MM800 Polaris Cloth Edition-en szemben. Természetesen itt nem a megvilágításra gondolok, ugyanis a Corsair messze elhúz ebben. Az tajvaniak egérpadjánál jól látni, hogy néhol a fények nem egyforma erősséggel világítanak, de ez egyáltalán nem zavaró (sajnos a felvételeken nem igazán látszik).

A Cooler Master MP750 családja főként azokat célozza meg, akik egy jó minőségű, RGB megvilágítású egérpadot keresnek, de nem akarnak nagy összeget kifizetni. Ez véleményem szerint sikerült is és bátran merem ajánlani. Az MP750-M 9-10 ezer forintért vásárolható meg.

MP750-L: 11-12 ezer ft.

MP750-XL: 13-14 ezer ft. 

Írta: Ficsor Tamás

Hozzászólások