csak-augusztus-kozepen-erkeznek-az-egyedi-hutessel-ellatott-rx-5700-sorozatu-grafikus-kartyak

Csak augusztus közepén érkeznek az egyedi hűtéssel ellátott RX 5700 sorozatú grafikus kártyák

2019. július 09. Kocsis Bence Videokártya hírek

A médiumok a Radeon RX 5700 XT és Radeon RX 5700 grafikus kártyák első tesztjei után nem voltak elhalva az új jövevényektől, hisz a referencia hűtés komoly problémákkal küszködött. A referencia RX 5700 XT zajszintje terhelésnél elérte a 43 dBA-t és ami még borzasztóbb, hogy a GPU hőmérséklete meghaladta a 92 ° C-ot, ami egy 220W TDP-vel rendelkező modell esetében elfogadhatatlan. Az RX 5700 referencia hűtése szintén furcsa eredményeket produkált. Ennek eredményeképp tartva a későbbi problémáktól az egyedi hűtéssel ellátott modellek piacra dobása csúszik. Ezt Scot Herkelman az AMD , grafikus kártyákért felelős szekciójának vezetője mondta el egy Reddit hozzászólásban.

Herkelman kijelentette, hogy a Radeon RX 5700 XT és Radeon RX 5700 alapú, egyedi hűtéssel felszerelt grafikus kártyák csak augusztus közepén érkeznek. Hozzátette azt is, hogy igyekeznek a gyártókkal együttműködve elérni azt, hogy megjelenés előtt minél több grafikus kártya kerüljön lencsevégre, hogy a vásárlók tisztább képet kaphassanak adott modell képességeiről.

Herkelman elismerte azt is, hogy a referencia modell tervezés ebben az esetben nem volt a legsikeresebb és okosabb ötlett lett volna az NVIDIA két ventilátoros dizájnja után menni és egy 2, vagy 3 ventilátoros, axiális áramlással operáló referencia modellt piacra dobni.

Forrás: techpowerup / reddit

Írta: Kocsis Bence