csokkenhet-a-vga-kereslet-banyasz-fronton-csokkenhetnek-az-arak

Csökkenhet a VGA kereslet bányász fronton, csökkenhetnek az árak

2021. június 20. Kocsis Bence Videokártya hírek

A videókártya hiány enyhülhet a jövőben egyes források szerint. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy a kínai korlátozások miatt alacsonyabb a kereslet a bányászatra használt grafikus kártyák iránt, sőt a meglévő, úgynevezett "farmok" kompinenseit is elkezdik  kiárulni. Másrészt olyan információk láttak napvilágot, hogy az AMD grafikus kártya termelése az elkövetkezendő hónapokban emelkedhet, ami tovább segít az árak csökkenésében. 

A DigiTimes beszámolója szerint az AsRock a jelenlegi profittal záró negyedévet követöen továbboi profitelemledésre számít a növekvő eladások reményében. A növekvő eladások ugyanis kompenzálják az értékesítési rak csökkenéséből származó kiesést. 

Az AsRock 2021 első negyedéves profitja 17,88 millió dollár volt, ami az előző negyedévhez képest 39,7%-os, éves szinten pedig 167%-os emelkedés. Az AsRock alaplap eladásairt nagyban befolyásolja az INtel és AMD processzorok kiánya, ami valószínüleg nem változik a közeljövőben. VGA fronton viszont az AsRock az AMD kártyák terén kapacitás növekedéssel számol. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy ez a kapacitás növekedés milyen mértékü lesz és ez mikorra eredményez árcsökkenést, de ezek mindenképp jó hírek a jövőre nézve...

Írta: Kocsis Bence