eleg-vagany-lett-a-colorful-uj-rtx-2080-ti-grafikus-kartyaja

Elég vagány lett a Colorful új RTX 2080 Ti grafikus kártyája

2019. január 08. Kocsis Bence Videokártya hírek /

A Colorful a napokban büszkén mutatta be iGame Geforce RTX 2080 Ti KUDAN videókártyáját, mely az NVIDIA Turing GPU architektúra határait próbálja feszegetni és mindössze 1000 darab készül belőle.

Az RTX 2080 Ti referencia szinten 1350 Mhz-es GPU órajellel és 1545 Mhz-es GPU Boost órajellel rendelkezik. A KUDAN ezt jócskán túllépte, hisz a gyártó nagy merészen 1800 Mhz-es Boost órajelet lőtt be újdonságánál. Ezt az órajelet mindössze az ASUS ROG Matrix RTX 2080 Ti és a Galax RTX 2080 Ti HOF Limited Edition tudja (mindkét modell 1815 Mhz-re „boostol”)


Ezt az órajelet egy egyedi hűtési megoldás kifejlesztésével sikerült elérni, ami egy hibrid megoldás és kifejezetten jól mutat. A hibrid hűtési megoldást ebben az esetben azt jelenti, hogy a grafikus kártya három ventilátoros hűtése önmagában is képes működni, viszont csatlakoztatható hozzá egy két ventilátorral ellátott folyadékhűtéses radiátor, ami extra hűtést biztosít.


Az újdonság RGB világítással is rendelkezik, de a fő érdekesség a számos információ kijelzésére alkalmas LCD kijelző a kártya oldalsó részén. A speciális, órafelület témával ellátott modell öntött hátlapjára egyedi számozás került, értelem szerűen 1-től 1000-ig.


Hogy ki lesz az az 1000 szerencsés, aki hozzájuthat az iGame Geforce RTX 2080 Ti KUDAN egy példányához még a jövő zenéje és az is kérdéses, hogy milyen mélyen kell a tárcába nyúlni a leendő vásárlóknak.

forrás: techpowerup

Írta: Kocsis Bence

Hozzászólások