genius-nx-6500-ujabb-vezetek-nelkuli-eger-jart-nalunk/2014/09/14

Genius NX-6500 - újabb vezeték nélküli egér járt nálunk

2014. szeptember 14. Kocsis Bence

A mai világban, mikor a felhasználók egyre több mobil eszközzel rendelkeznek így a vezetékkel rendelkező perifériák egyre jobban háttérbe szorulnak, a gyártók próbálják az ilyen irányú igényeket vezeték nélküli egerekkel, headsetekkel, vagy hangszórókkal kielégíteni. A Genius a vezeték nélküli egerek komoly választékával rendelkezik, melyek közül korábban már bemutattuk az NS-6015 vezeték nélküli egeret, most pedig a Genius NX-6500 járt nálunk.

Ha megnézzük az NX-6500 csomagolását olvashatjuk, hogy ez a modell egy zöld, vezeték nélküli optikai egér. A zöld megnevezést azért érdemelte ki, mert a működtetéséhez használható AA elem akár 18 hónapig is képes további bármilyen más energiaforrás használata nélkül szolgálni bennünket. Az már természetesen egy másik dolog, hogy a 18 hónap után a lemerült elem már nem annyira "zöld", bár ha ilyen szempontból nézzük, nem létezik zöld termék, hacsak nem napelemes, esetleg szél, vagy víz hajtja meg...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Az egér fő alapszíne a fekete, emellett a gombok választhatóan fekete, szürke, vagy piros színűek, melyek érdekességét a szálcsiszolt fém beütés adja. a gombok között találjuk a görgőt, mely bordázott gumiborítást kapott, külső része pedig fényes borítást kapott. Az egér oldala színesebbé varázsolja az összképet, hisz mindkét oldalon 3-3 piros csík fut végig, melyek követik a gombok vonalát. Ezeknek a csíkoknak nem csupán esztétikai okai vannak, hanem az egér használhatóságát is növelik, hisz gumiból vannak, így az újaknak megfelelő támasztékot biztosítanak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Az NX-6500 2,4 Ghz-es frekvencián keresztül a mellékelt receiver segítségével kommunikál eszközeinkkel, legyen az TV, Notebook, számítógép, vagy Android TV okosító. Ezt a receivert használat közben az USB portba kell bedugni, viszont ha nem használjuk, akkor az egér alján található nyílásba helyezhetjük, így az nem veszik el.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
.

Mint a cikk elején említettük, az NX-6500 AA elemmel működtethető, amivel akár 18 hónapig is használhatjuk az egeret, melyben nagy szerepe van az egér alján elhelyezett ON/OFF gombnak. Ennek köszönhetően az egér csak akkor meríti az elemet, ha azt valóban használjuk. Az egéren található egy LED, mely arra hivatott, hogy ne akkor szembesüljünk az elem lemerültével, mikor már késő, ami nagyon hasznos tud lenni egy többnapos távollét során.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A 2,4 Ghz-es frekvencia kiszűri az interferenciákat, így még nagyobb távolságból történő használat esetén sem kell attól tartanunk, hogy az egér nem azt az utat járja be a kijelzőn, amit mi szeretnénk. A Genius NX-6500 akár 10 méteres távolságból is megbízhatóan működik, anélkül, hogy "eldobná" a jelet. Az 1200 DPI felbontású szenzor tökéletesen alkalmas a mindennapi feladatok ellátására, ha nem játékról van szó.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maga az egér a talpon elhelyezett 3 "csúszkának" köszönhetően jól mozog asztalon és egérpadon egyaránt, ami a könnyű súlyának is betudható. A gumiborítású görgő és a gombok sem hangosak, a szimmetrikus kialakításnak köszönhetően pedig jobb és balkezesek is egyaránt használhatják. A kis méretnek azért van egy hátránya, hisz a nagy tenyérrel megáldottak számára nem túl kényelmes eszköz, számukra nem ajánljuk.

A gyártó összesen 3 színösszeállítást alkotott, így a piros gumicsíkokkal tarkított fekete alapot fémes szürke, vörös és ezüst gombokkal választhatjuk. A Genius NX-6500 vezeték nélküli egér az említett három színösszeállításban választható például a PCX kínálatában 2700 forintos áron. 

  history_of_the_genius_logo2

Írta: Kocsis Bence