kepeken-a-sapphire-rx-6800-xt-pulse-es-nitro

Képeken a Sapphire RX 6800 XT Pulse és NITRO+

2020. november 09. Kocsis Bence Videokártya hírek

Kiszivárogtak az első sajtóképek a Sapphire RX 6800 XT grafikus kártyákról, melyeket a videocardz tett közzé. Az RX 6800 XT Pulse mellett az RX 6800 XT Nitro+ modellről is láthatunk képeket. Az RX 6800 XT Pulse egy költséghatékony, egyedi tervezésű megoldás, mely egy nagy, három slotos hűtéssel, rajta három ventilátorral lett szerelve. A nyomtatott áramköri lapka 80%-a a kártya teljes hosszának.

Ennek eredményeképp a harmadik ventilátor extra szellőzést biztosít. A tápellátásról úgy tűnik, két darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozó gondoskodik. Egyelőre bővebb információk nem állnak rendelkezésre, de a hivatalos bejelentéskor minden titokra fény derül. 

A komolyabb, prémium modell a Sapphire RX 6800 XT Nitro+, mely ugyancsak méretes hűtőbordával rendelkezik, de a hűtés kicsit magasabbnak tűnik. Ebben az esetben is rövidebb a nyomtatott áramköri lapka, mint a teljes kártya, így a megnövelt hosszúság plusz hűtést jelent. Úgy tűnik, itt a tervezési szempont a jó hűtés volt, így a hűtőborda borítása sokkal szellősebb, mint az Pulse esetében látható. Prémium megoldásként rengeteg RGB LED került a kártyára. Úgy tűnik a kártya rendelkezik egy RGB header-rel, aminek köszönhetően a szinkronizálás megoldható. A tápellátásról egy darab 8 tűs PCIe csatlakozó gondoskodik, kimenetekből pedig két DisplayPort, egy HDMI port és egy USB Type C port került elhelyezésre. 

A hátlap is komoly kinézettel bír, kimondottan dizájnos, így nem egy unalmas lemezt kell nézniük a tulajkdonosoknak. Ráadásul az RGB kavalkád itt is folytatódik. 


Írta: Kocsis Bence