kepeken-nehany-egyedi-gtx-1080-ti-hutesu-megoldas/2017/03/06

Képeken néhány egyedi GTX 1080 Ti hűtésű megoldás

2017. március 06. Kocsis Bence Videokártya hírek

Miután az NVIDIA bejelentette Geforce GTX 1080 Ti grafikus kártyáját - mely a gyártó által adott információk szerint a GTX Titan X Pascal grafikus kártyát is térdre kényszeríti -, a partnerek egyedi hűtési megoldással ellátott videókártyáiról is egyre több hír kerül fel az internetre.

Ez EVGA például egy brutális hűtéssel ellátott modellt fog piacra dobni EVGA GTX 1080 Ti FTW3 néven, melyen a gyártó történetének legkomolyabb hűtése teljesít majd szolgálatot, mely a nemrégiben bevezetett ICX hűtővel ellátott GTX 1080 FTW2-nél is komolyabb. A hűtőn 3 darab 100 mm-es ventilátor kap helyet és a hűtő borításán az FTW3 felirat virít. A tápellátásról két darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozó gondoskodik. Az EVGA ICX hűtő (a három ventilátor miatt is) túllóg a nyomtatott áramköri lapkán, és a hírek szerint legalább 9 hőmérséklet érzékelési pontot fog tartalmazni, aminek eredményeképp aszinkron fordulatszabályozás is lesz.

b661cf6816b2

A ZOTAC is büszkélkedik Geforce GTX 1080 Ti PEA Edition videókártyájával, mely a gyártó elmondása szerint esztétikában és tuningpotenciában is vezető modell lehet. A hűtésről egy három slotot elfoglaló megoldás gondoskodik, mely egy kettéosztott amumínium hűtőbordából és három darab 100 mm-es ventilátorból áll. Természetesen az RGB LED világítás sem maradhat el, a mai követelményeknek megfelelően, melyek több helyen is feltűnnek. A hátlapra egy akril réteg került, ahol ugyancsak látható az RGB világítás. A PCB-ről nem sokat tudni, de annyi biztos, hogy a tápellálást két darab 8 tűs PCIe tápcsatlakozóval oldották meg.

zotac

Az INNO3D GeForce GTX 1080 Ti újdonságáról is szállíngónak már információk. A gyártó palettáján a Founder's edition mellett iChiLL modellek is helyet kapnak majd. A gyártó szerint az Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChiLL X3 és X4 modellek az előző zászlóshajóhoz képest nem kevesebb, mint 35%-al lesznek gyorsabbak, ami még a TITAN X Pascal teljesítményét is felülmúlja.

39b46902a454

Írta: Kocsis Bence