kozeledeik-a-the-division-megjelenes/2016/03/02

Közeledeik a The Division megjelenés

2016. március 02. Kocsis Bence Játék Hírek

A Ubisoft legújabb sikergyanús akciójátékában a Divízióhoz csatlakozva megtudhatjuk, hogy mi történne akkor, ha a civilizációt egy rejtélyes vírusfertőzés néhány nap alatt egy csapásra romokba döntené.

Már csak néhány napot kell várni arra, hogy felkerülhessen a boltok polcaira az Assassin’s Creed: Revelations-t és a Far Cry 3-at is elkészített Ubisoft Massive legújabb videojátéka, amely Tom Clancy sajátosan sötét világába kalauzol el minket, de óriási háborúk kirobbanásának megakadályozása helyett most egy biológiai katasztrófától összeomló civilizáció megmentése lesz a legfontosabb feladatunk. A helyszín napjaink New Yorkja, ahol az év egyik legforgalmasabb időszakában egy rejtélyes vírus üti fel a fejét, amely azonnal káoszt és zűrzavart idéz elő az emberek között. Sokan meghalnak, egyre többen rettegnek, miközben az életben maradtak egy jelentős része olyan káoszt és zűrzavart idéz elő a metropoliszban, amelynek során összeomlik az igazságszolgáltatás, idejétmúlttá válik a közbiztonság, az utcákat pedig háborús hangulat, anarchia uralja. Miután az életben maradt klikkek magukhoz ragadják a hatalmat, több ellenséges csoportosulás jön létre annak érdekében, hogy megszerezzék a teljes uralmat a város felett, a lakosságnak pedig mindössze egyetlen reménysugara maradt, a Strategic Homeland Division, avagy röviden A Divízió képében, amely a kialakult helyzetben az egyetlen olyan rendfenntartó szerv, amelyik védelmezi az elesetteket, eközben pedig a rosszak ellen harcol.

division

A The Division betöltésével csatlakozhatunk az SHD katonáihoz, és egyedül vagy barátaink oldalán nekiláthatunk, hogy felfedezzük New York óriási városát, ahol garantáltan mindig lesz valami tennivaló. Mentsük meg bajbajutott civileket, számoljuk fel az ellenséges frakciók támaszpontjait, gyűjtünk utánpótlást, mindeközben pedig próbáljuk meg meg kideríteni, hogy pontosan ki is állhat az óriási felfordulás, valamint a rejtélyes vírus elszabadítása mögött. A játék legnagyobb különlegességét – a sajátos poszt-apokaliptikus világon és koncepción túl – az jelenti, hogy csak rajtunk múlik majd, hogy egy egyjátékos kalandként kívánjuk-e átélni az izgalmakat, vagy a legjobb MMO-k mintájára inkább másokkal, akár barátainkkal is megosztjuk majd az élményt. A The Division óriási világában ugyanis bármikor alakíthatunk saját csapatot, fogadhatunk magunk mellé játékosokat a világ bármelyik pontjáról, de mi is csatlakozhatunk már bejáratott divíziókhoz. Ebben a formában nem csak igazi közösségi élményként élhetjük meg a civilizáció összeomlását, hanem rengeteg extra többjátékos feladat is elérhetővé válik majd – akár mások ellen is csatába indulhatunk majd –, sőt néhány küldetés és főellenfél leküzdése egyaránt egyszerűbbé válik, miközben lényegesen gyorsabban fejlődünk és sokkal több utánpótláshoz juthatunk hozzá, mint magányos farkasként.

Mivel a The Division keretein belül az összecsapások kapták a legfontosabb szerepet, ezért mindennél fontosabb lesz, hogy akár egyedül, akár társak oldalán, de a legtöbbet hozzuk ki az ütközetekből. A külső nézetben átélhető összetűzések során így nem csak az összetett fedezékrendszert használhatjuk majd ki, hanem választott katonánk speciális képességeit, hovatovább fegyvereit is, amelyek szabadon fejleszthetők, újabb kiegészítőkkel vértezhetők fel, ezáltal hatékonyságuk is jelentős mértékben megnövelhető a későbbiekben. A játékmenetre ugyanakkor minden kétséget kizáróan főhősünk skilljeinek fejlesztésével gyakorolhatjuk a legnagyobb hatást, így például jobb lövésszé-, de akár a kiszámíthatatlan időjárással szemben is ellenállóbbá tehetjük.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=P8U3RNY5Gpk[/youtube]

.

Ha nem akartok lemaradni az idei év egyik, ha nem a legjobban várt és legígéretesebb akciójátékáról, akkor itt az idő, hogy a közelgő megjelenés előtt előrendeljétek magatoknak a The Division-t, amit Magyarországon megtehettek például a Konzolvilágtól – előrendelői ajándékokkal akciós áron–, de elővásárolhatjátok az alkotást a Ubisoft hivatalos boltjából, hovatovább digitális változatban a Steam-ről is.

Írta: Kocsis Bence