Rendszerigények

Megérkezett az Asus külső GPU dokkolója


Az Asus bemutatta a Republic of Gamers (ROG) család új tagját, mely az XG Station 2 nevet kapta. A állomás tovább fejlesztett változata a 2007-en bemutatott akkor még egyedüli külső dokkolónak az XG Station, ami azzal a céllal készült, hogy a felhasználók növelni tudják a gyenge IGP-vel szerelt laptopjukat.

8b27e00e9e38

Ez a nemrég bemutatott merőben más külsővel rendelkező állomásra is igaz. Az XG Station 2 kompatibilis minden Thunderbolt 3 porttal rendelkező notebookkal, laptoppal és 2 in 1 PC-vel (természetesen az Asus termékei közül). A Thunderbolt 3-ra képes USB Type-C csatlakozással akár 8-szor gyorsabb adatátvitel érhető el az USB 3.0-nál.

c98c7c04a287

A függőlegesen ketté nyíló ház belsejében egy x16-os PCI Express foglalatba kell helyezni a maximum 2,5 slot vastag és 400 mm hosszú GPU-t. A támogatott grafikus kártyák az NVIDIA GeForce GTX 10/09 sorozat és az AMD Radeon R9 / RX sorozat tagjai majd mindkét gyártó jövőbeli termékei.

A GPU tápellátásáért egy 600 W-os 80 Plus Gold jelzésű tápegység felel, mely az USB Type-C porton keresztül akár 100 W teljesítménnyel képes tölteni a csatlakoztatott akumlátoros készüléket.

91c340ef71bf

A Thunderbolt 3 porton kívül még találunk 4 db USB 3.0, egy Gigabit Ethernet és egy USB Type B portot. Utóbbi azért került bele, mert a gyártó mérései szerint egy plusz USB csatornával akár kétszer gyorsabb olvasási és 1,8- szor gyorsabb írási sebesség érhető el a csak Thunderbolt 3 csatlakozással szemben.

XG Station 2 látványát tovább lehet fokozni az Asus Aura Sync technológiával, mely támogatja a ROG Strix GPU-kat, így egyszerre tudnak 5 különböző hatás által 16,8 millió színárnyalatban ragyogni.

Az Asus eGPU állomása a jövő év elején rajtol el. Az áráról egyelőre nincs infó, de biztos, hogy nem lesz olcsó.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.