megerkezett-az-evga-geforce-rtx-2080-ti-kingpin

Megérkezett az EVGA Geforce RTX 2080 Ti KINGPIN

2019. április 09. Kocsis Bence Videokártya hírek /

Az EVGA bejelentette legújabb grafikus kártyáját, a zászlóshajón alapuló Geforce RTX 2080 Ti KINGPIN modellt. Az új videókártya szakít a hagyományokkal és a komoly léghűtéssel ellátott változatok után kibrid vízhűtéssel lett ellátva. Az újdonság fejlesztésében két legendás tuningoló és modder, Vince "KINGPIN" Lucido és Illya "TiN" Tsemenko működtek közre. 

A Geforce RTX 2080 Ti KINGPIN készítéséhez a legdrágább alkatrészeket használták fel, annak érdekében, hogy kivételes teljesítményt és stabil működést nyújtson. A vízhűtés rész egy Asetek Gen 6 pumpából áll, melynek réz felülete közvetlenül érintkezik a GPU-val , emellett a memória hűtését is magára vállalja. A többi komponens, mint a VRM hűtését réz hűtőborda és egy 100 mm-es ventilátor oldja meg. A pumpához egy 120 x 240 mm-es radiátor csatlakozik, mely 30 mm-es vastagsággal rendelkezik. Ezen a radiátoron két darab nagy teljesítményű, 120 mm-es ventilátor kapott helyet, melyek 69.5 CFM légszállítással rendelkeznek.

A nyomtatott áramköri lapka, egy 12 rétegű megoldás, melyen 16+3 fázisú VRM gondoskodik a tápellátásról és három darab 8 pines PCIe tápcsatlakozó veszi fel a teljesítményt. A videókártya 3 BIOS-szal rendelkezik, melyek között manuálisan lehet váltani. A vásárlók kapnak egy OLED kijelzőt is a kártya oldalára, ahol valós időben leolvashatók a legfontosabb adatok a működésről. 

Ami az árat illeti, azok, akik hozzájuthatnak a Geforce RTX 2080 Ti KINGPIN-hez - egy szűk réteg, főleg EVGA alkalmazottak - 1900 dollárt kell kipengetniük. Írta: Kocsis Bence

Hozzászólások