megjelent-az-asus-geforce-gtx-760-grafikus-kartyacsalad/2013/06/26

Megjelent az Asus Geforce® GTX 760 grafikus kártyacsalád

Az ASUS bejelentette a legfrissebb 28 nm-es NVIDIA® GPU technológiára épülő GeForce® GTX 760 DirectCU II, GTX 760 DirectCU II OC és GTX 760 DirectCU Mini kódjelű grafikus kártyák megjelenését. A kártyák 1152 CUDA maggal rendelkeznek, emellett 256 bites memóriacsatolóval elért 2 GB GDDR5 memóriával vannak felszerelve. Az exkluzív DirectCU hűtők révén akár 20%-kal alacsonyabb hőmérsékleten és kétszer halkabban működnek, mint a referenciaként szolgáló GTX 760-as kártya.

A DirectCU Minit kifejezetten a kisméretű PC-házakhoz tervezték, illetve remek választás azokban a helyzetekben is, amikor a játékra szánt gépek építőinek szűkös helyre kell komoly teljesítményt bezsúfolniuk. A videokártya CoolTech ventilátorral van felszerelve, így nagyobb hőleadásra képes és a ház általános belső hőmérsékletét is csökkenti.

A kártyákon található Super Alloy Power alkatrészek garantálják, hogy bírják a komoly terhelést és hosszú élettartamúak legyenek. A Direct Power architektúra nem csak a stabilitást javítja, de az impedanciát és a tápellátás-vezérlés késéseit is csökkenti, illetve hozzájárul az áramköri lap hűvösebben tartásához is. A felhasználóbarát túlhajtást megkönnyítő GPU Tweak segédprogram a grafikus kártya beállítását teszi magától értetődőbbé.

ASUS GeForce® GTX 760 DirectCU II OC: újabb kedvező árú termék

A legfrissebb DirectX® 11-es PC-s játékok támogatásával a GeForce® GTX 760 DirectCU II OC kivételes értéket kínál vásárlóinak. A processzormag 1072 megahertzre felturbózva működik és a kártyán 2 GB 6008 MHz-es GDDR5 memória található.

GTX 760 DirectCU II

The exkluzív DirectCU II hűtő közvetlenül a GPU-val érintkező réz hűtőcsövekkel gyorsítja a hőelvezetést és tartja a referenciakártyánál akár 20%-kal is hűvösebben az eszközt. Két gondosan tesztelt 80 mm-es ventilátor csökkenti minimálisra a zajt azzal, hogy akár kétszer halkabban működik a megkövetelt értéknél. A ventilátorokat ráadásul porvédettre készítették, hogy csökkentsék a szennyeződések felhalmozódását. Emiatt sokkal tovább képesek a csúcsteljesítményre, mint szokásos társaik.

A kártya Direct Power architektúrája kiszélesíti a tápellátási lehetőségeket és stabilabbá is teszi a kártyát amellett, hogy csökkenti a tápellátás késéseit és az impedanciát. A NYÁK-lap működési hőmérsékletét csökkenti a jobb hőeloszlás, ami abból fakad, hogy az áram több csatornán halad, mint a szokásos elrendezésű grafikus kártyák esetében.

A Super Alloy Power alkatrészek – a szilárdtest-kondenzátorok, a fémötvözetmagos tekercsek és a MOSFET-ek – olyan ellenálló anyagokból készültek, hogy könnyedén megbirkózzanak a magas hőmérsékletekkel és a nagy feldolgozási terhelésekkel. Ez az oka annak, hogy a kártya élettartama 2 és félszerese a referenciakártyának.

Az ASUS exkluzív GPU Tweak segédprogramja egyesített, intuitív vezérlőközpontot kínál a túlhajtási és egyéb hangolási igényekhez. A felhasználók profilokat készíthetnek a kedvenc játékaikhoz, módosíthatják a GPU és a memória sebességét, szabályozhatják a ventilátor működését, illetve áramfogyasztási és hőmérsékleti küszöbértékeket adhatnak meg.

ASUS GeForce® GTX 760 DirectCU Mini: az első kisméretű GTX 760

Az ASUS különleges mérnöki tudása a legfrissebb NVIDIA® GPU technológiát elérhetővé teszi a játékhoz készült kisméretű PC-kben is. Az új kártya a sikeres ASUS GeForce® GTX 670 DirectCU Mini utóda, és ugyanolyan kompromisszumok nélküli teljesítményt nyújt helytakarékos kivitelben. A mindössze 17 x 12 x 4 cm-es GeForce® GTX 760 DirectCU Mini a tökéletes különálló mini-ITX kártya, mivel könnyedén elfér még a legzsúfoltabb házakban is. A mag órajele 1072 MHz, két gigabájt 6008 MHz-es GDDR5 memóriával.

PR ASUS GeForce GTX 760 DirectCU Mini

A DirectCU borítás gőzkamrás hűtési megoldást és lapított hőcsöveket használ a gyorsabb és hatékonyabb hőelvezetéshez. A szabadalomvédett CoolTech ventilátor axiális és virágszirom-alakú megoldások kombinációjával éri el a többirányú légáramlást és a halkabb működést.

A Direct Power, Super Alloy Power és GPU Tweak technológiát a GeForce® GTX 760 DirectCU Mini kártyába is beépítették, azon az ASUS exkluzív funkcióinak mindegyik megtalálható.

Elérhetőség és árak

Az ASUS GeForce® GTX 760 DirectCU II grafikus kártyák ettől a héttől kezdve válnak elérhetővé hazánkban. Első körben a DirectCU II OC verzió mellett tehetik le a voksukat a felhasználók, az újdonság ajánlott bruttó végfelhasználói ára 77 490 Ft. A GeForce® GTX 760 DirectCU II és DirectCU Mini egy későbbi időpontban, várhatóan július közepétől lesz megvásárolható.


 Specifikációk

Modell neve

GTX760-DC2OC-2GD5, GTX760-DCMOC-2GD5

Grafikus alrendszer

NVIDIA® GeForce® GTX 760

Alrendszer órajele

1072MHz (max boost)

OpenGL

OpenGL 4.3

Videomemória

2 GB GDDR5, 6008 MHz, 256 bites csatolóval

Kimenetek

1 db dual-link DVI-I1 db dual-link DVI-D1 db HDMI 1 db DisplayPort 1.2

Hozzá adott szoftverek

ASUS GPU Tweak és meghajtószoftver

Méretek

21,84 x 12,70 x 3,81 cm, illetve 17,02 x 12,19 x 4,06 cm
 
 

A specifikációk, a tartalom és a termék rendelkezésre állása értesítés nélkül módosulhat, illetve az egyes országokban eltérő lehet. A tényleges teljesítmény az alkalmazástól, a használattól, a környezeti és egyéb tényezőktől függően változhat.

Teljes specifikáció: www.asus.com

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter