noctua-kiegeszitok-jartak-nalunk

NOCTUA kiegészítők jártak nálunk

A Noctua nemrégiben számos olyan újdonságot mutatott be, melyekkel a rendelkezésre álló processzorhűtők és rendszerhűtők teljesítménye és zajszintje optimalizálható. Ezek közé tartozik az NA-IS1, mely ventilátor távtartó, ami 2 színben és 2 ventilátor méretben érhető el, valamint az NA-SAVG2 névre hallgató teljes felületen használható rezgéscsökkentő és "hézagtalanító" szilikon, ami a klasszikus szín mellett a chromax vonal számára is használható. 

NOCTUA NA-IS1:

Az NA-IS1 egy olyan távtartó, melyet a ventilátor és számítógépház / folyadékhűtéses radiátor közé kell rögzíteni. 


A távtartók segítenek a nemkívánatos beáramlási turbulencia csökkentésében, olyan alkalmazásoknál, ahol a ventilátor valamilyen akadályon keresztül szívja át a levegőt, mint rács, perforált panel, háló, szűrő, vagy radiátor. 


A távtartók olyannyira jótékony hatást fejtenek ki a ventilátor működése, hogy a zajszint csökkenés és a légáramlás növekedés mértéke mérhető a hagyományos megoldáshoz képest. Persze ezek az értékek ventilátor típustól és a ventilátorral érintkező felület kialakításától nagyban függenek, de a gyártó által végzett mérésekből annyi kiderült, ha valamelyik modell némi zajszint növekedést is mutat, a megemelkedett légáramlás bőségesen kárpótol.

Folyadékhűtéses radiátorok esetében nem számolhatunk akkora nyereséggel a távtartók használatával, a gyártó mérései szerint 0,4-1,5 dBA zajszintcsökkenés érhető el, viszont a légáramlás növekedés esetenként ugrásszerű. 


Az NNA-IS1 négy változatban érhető el. Az NA-IS1-12 Sx2 120 mm-es ventilátorokhoz, az NA-IS1-14 Sx2 140 mm-es ventilátorokhoz használható világosbírna / gesztenyebarna klasszikus színösszeállítású távtartó. A chromax paletta pedig a NA-IS1-12 chromax.black Sx2 és NA-IS1-14 chromax.black Sx2 modellekkel bővül, melyek 120 és 140 mm-es ventilátorokhoz használható megoldások. Ezen csomagok mindegyike 2-2 távtartót tartalmaz, így a két ventilátoros radiátorok esetében is használható.

NOCTUA NA-SAVG2:

A NOCTUA új rezgéscsillapító tömítései, melyek kompatibilisek a Noctua 140 x 25 mm-es ventilátoraival vízhűtéses radiátorokon, vagy más olyan alkalmazásokon használhatók, ahol fontos a ventilátorok szoros illesztése. 


Az extra puha, rendkívül strapabíró szilikongumiból készült kiegészítők segítenek csillapítani az apró vibrációkat, valamint a tömítés eredményeképp a hasznos levegőveszteséget. 

Ami az árakat illeti, a Noctua NA-IS1 minden verziója 14,90 euróért szerezhető be, valamint a NOCTUA NA-SAVG2 minden változatáért 9,90 eurót kérnek el. Az újdonságokról bővebb információkat a gyártó oldalán találtok. Minden jövevényre 6 év gyártói garancia jellemző. 


Írta: Kocsis Bence