patriot-memoria-egerpad-es-usb-flash-meghajtok-jartak-nalunk

Patriot memória egérpad és USB Flash meghajtók jártak nálunk

Mai bemutatónkban a Patriot termékpalettáját gazdagító termékeket mutatunk be. Nálunk jártak Patriot Viper Elite memóriamodulok, megnéztünk közelebbről két villámgyors Patriot USB Flash meghajtót, illetve szemügyre vettünk egy Viper Gaming egérpadot is. 

A Viper Elite memóriák két változatban érhetők el, piros hűtőbordával, illetve szürke hűtőbordával. Ezen két változat számos modellt gyűjt össze. A piros hűtőbordával ellátott sorozat 8, 16 és 32 GB-os csomagokat tartalmaz 2400 Mhz-es és 2800 Mhz-es órajelekkel. A szürke hűtőbordával ellátott család kicsit nagyobbacska, itt a 4, 8, 16 és 32 GB-os csomagok (a 4 GB-os egyetlen modul természetesen) 2133, 2400, illetve 2666 Mhz-es órajellel érhetők el. 

Bár a modulok nem számítanak alacsony profilú megoldásnak, hisz kaptak egy kimondottan esztétikus hűtőbordát, mely a bevágásoknak köszönhetően a jól is szellőzik, a 4,3 cm-es magasságának köszönhetően rengeteg olyan processzorhűtővel kompatibilis, melyek egyébként rálógnak a memória foglalatokra, de a gyártók az alacsony profilú RAM támogatást megoldották. A memóriák kompatibilisek a legújabb Intel és AMD platformokkal és rengeteg alaplap kompatibilitási listáján is szerepelnek, ami garancia a hibátlan működésre.

Ami az árakat illeti a Viper Elite brand alá tartozó modellek nem tartoznak a drága memóriák közé, bár most a memória árak egyébként is mélyponton vannak. A teljes termékpalettát a gyártó oldalán megtaláljátok.  

A gyártó USB Flash meghajtók terén is jeleskedik, melyből két modell járt nálunk vendégségben. A Glyde 3.1 egy USB 3.1 Gen 1 interfésszel ellátott flash meghajtó, mely egy stílusos darab, kitolható és visszahúzható csatlakozóval. A csatlakozó átellenes oldalán egy gyűrű kapott helyett, mellyel felfűzhetjük az eszközt, így nem fogjuk elveszíteni azt. Ami a kapacitásokat illeti, a Glyde 3.1 16, 32, 64, 128 és 256 GB-os kapacitással érhető el.

A másik modell a RAGE 2, mely ugyancsak egy USB 3.1 Gen1 interfésszel ellátott modell, mely szintén egy kitolható csatlakozóval lett ellátva. Ebben az esetben 3 féle kapacitással érhető el az adathordozó, a 128 GB-os mellett 256 és 512 GB-os modell közül tudunk választani. Mindhárom modell esetében 400 MB/s olvasási sebességet adott meg a gyártó, ami természetes függ az adat típusától, méretétől és ez az írási sebességre is igaz. Írás terén 100 MB/s (1285 GB), 200 MB/s (256 GB) és 300 MB/s (512 GB) az elméleti maximum. Az adathordozó gumiborítással lett ellátva, ami bizonyos mértékig véd a folyadék cseppektől és leesés esetén is hasznos lehet.  

A Viper Gaming LED Mouse Pad egy érdekes formavilággal megáldott LED háttérvilágítású egérpad. Ami a méreteket illeti egy 380 gramm tömegű, 25 cm széles és 35 cm hosszú megoldásról van szó, de ez nem a teljes méret, hisz az egérpad nem teljesen négyszögletű. Az alsó részen két oldalt található bevágás, míg felül két oldalt és középen is kapott éleket. A felső részen kapott helyet a micro USB csatlakozó, mellyel az egérpadot össze tudjuk kötni a számítógéppel, vagy olyan billentyűzettel, melyen van extra USB csatlakozó. Maga az egérpad egy kimondottan merev és vastag eszköz egy strapabíró polimer felülettel, melynek alsó része teljes egészében gumi, így annak esélye, hogy használat közben elmozduljon, szinte egyenlő a nullával. 

A LED háttérvilágítás körbefut az egérpad alsó részén és ahogy a lenti képen is látható, 6 világító zónát tartalmaz, így egy időben 6 színárnyalat megjelenítésére alkalmas. Az USB kábelbe épített kontroller lehetőséget ad különféle világítási módok kiválasztásában. Előcsalhatunk szivárvány effektet, adott színeket is beállíthatunk, illetve pulzáló, vagy váltakozó színek beállítására is van lehetőség. 

A Patriot Viper Gaming LED egérpad 8000 forint körüli áron szerezhető be. 

Írta: Kocsis Bence