piacra-kerul-a-zalman-uj-rgb-s-hutoje

Piacra kerül a Zalman új RGB-s hűtője

2019. december 04. Herczeg Balázs Processzor Hűtés

A dél-koreai gyártó idén már számos új processzorhűtőt mutatott be, melyek elsőként az év felénél, a Computex 2019-en láttak napvilágot, ám a legtöbb még csak mostanság érkezik meg a piacra. Így tett az ikonikus processzorhűtők új generációjának egyik legígéretesebb tagja a CNPS17X is, hiszen hamarosan itthon is elérhető válik a remek ár/érték arányú újdonság.

A termék a legerősebb gamer konfigokat is képes megfelelően ellátni, hiszen akár 200 W TD-sP processzorokkat is képes kezelni. Nagyobb testvéréhez,a CNPS20X-hez hasonlóan RGB LED világítással is rendelkezik, amely a jobb hűtőrendszerek nagy részében már megszokott, de jelen esetben egészen egyedi formát kapott, ráadásul a nagyobb alaplapgyártók megoldásai mellett például a Razer Chroma rendszerrel is össze lehet hangolni.

A Zalman CNPS17X a hűtőbordák terén is különleges kialakítást kapott, hiszen az alumínium lamellák közé réz lamellákat is elhelyezett a gyártó, ami tovább növeli a hatékonyságot. A méreteket tekintve 140 x 100 x 160mm-ről beszélhetünk, súlya pedig 1,5kg, tehát vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy elfér-e egyáltalán a házunkban. Az újdonság természetesen az Intel és az AMD processzorait is támogatja, akár 200W TDP-vel is, tehát a gamer konfigurációk mellett a legextrémebb munkaállomásokhoz is ideális választás lehet. Az előre telepített SPF140-es ventilátor felel a megfelelő légmozgásért, a dobozban pedig egy Zalman ZM-STC8 hűtőpaszta is megtalálható lesz.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter