the-walking-dead-7-evad-12/2016/12/25

The Walking Dead - 7. évad 1/2

2016. december 25. Teszt Matt Sorozat

A The Walking Dead egy jó sorozat. Ezt kár lenne vitatni. De azt is kár lenne, hogy régen jobb volt. Sokkal.

twd_inside701_v3_revised_02

Az utóbbi néhány évad vegyes fogadtatású volt a rajongóktól. Az eseménytelenebb részeket szinte mindig kárpótolták a készítők egy fél évadonként bekövetkezett akciódús résszel, ami már évadok óta jól működött. Számomra ez a hatodik évadot nem tudta megmenteni, olyan döntéseket hoztak az írók amik szerintem nagyon rosszat tettek a sorozatnak. Az utolsó rész borzasztóan megcsinált cliffhangere pedig nem javított sokat a helyzeten.

A 7. évad nagyon erősen indított. A TWD az a sorozat, amikor mindig azt hiszed, hogy: „Jó, ennél ez már nem lehet brutálisabb”, aztán később mégis mindig rácáfol erre. Akik olvasták a képregény ezen részét azok sejthették, hogy Glenn-nek nincs sok esélye a túlélésre, de azzal, hogy Negan nem csak az ő, hanem Abraham fejét is szétverte, sokakat meglepett a sorozat. Bár bennem is voltak sejtések, hogy Negan nem fog eggyel megelégedni hazudnék, ha azt mondanám nem lepődtem meg a részen. Az első epizód ennek a fél évadnak egyértelműen a legjobb része volt, brutalitása, fordulatossága és feszültségkeltése miatt.

mv5bnzexzge4ztgtngizzc00yzq0lwi5otetowqxzjmxyjg3yzvhl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjc5mjg0nju-_v1_sy1000_sx1500_al_

A többi hét rész viszont… már közel se hozta a színvonalat. Kivétel még talán a félévadzáró volt, ami végig képes volt szórakoztatni, de ezúttal nem történt katarzis, vagy hatalmas fordulat, csupán egy jó részt kaptunk.

A vicces az, hogy se igazán jót, se rosszat nem tudok mondani az évadról. A pozitívumok nálam kimerültek Negan karakterében, aki roppant szórakoztatóan lett megírva, Jeffrey Dean Morgan játékára pedig egy panasz nem lehet (Ahogyan Csankó Zoltán parádés alakítására szintén nem). Elmondhatatlanul kegyetlen, laza, és furfangos karakter, egyszerűen minden jelenetet uralt, amiben szerepelt és szerencsére egyáltalán nem fogták vissza, talán ő szerepelt legtöbbet a 8 rész során. Ha muszáj lenne belekötnöm valamibe azt mondanám, hogy néha már túlzottan sokat mosolygott, Morgan pedig felszedhetett volna egy kis izmot magára, mert őszintén szólva, külsőre nem igazán keltett fenyegető hatást Negan karaktere.

mv5bmty2ndmwodu5ov5bml5banbnxkftztgwodu5nde0mdi-_v1_sy1000_cr0014981000_al_

Negatívumként csak azt tudom mondani, hogy unalmas volt. Igen, ez volt a legnagyobb baj ezzel a nyolc résszel, hogy konkrétan alig történt valami. Láthattuk, hogy Negan-ék hogyan élősködnek Rick-ék felett, hogy Rick hogyan próbálja (egyébként sikertelenül) kordában tartani Alexandria lakóit, megtudtuk mi történt Carol-lal, Morgan-nel és még pár másik szereplővel, de lényegében semmi lényeges nem történt. Voltak feszült helyzetek, de igazán említésre méltó csak elenyészve volt. A karakterek nagy része totálisan érdektelenné vált számomra. Csak öt olyan karakter maradt akit én kifejezetten jónak tartok és érdekel mi lesz velük; Negan, Rick Carol, Gabriel atya és Morgan. Mindenki más viszont érdektelen. Szomorú, mert a sorozat korábbi évadjaiban pont az érdektelen karakterek voltak elenyészőek.

Logikátlanságokból viszont ezúttal nem volt kifejezetten sok és azt is jól oldották meg, hogy szinte az összes karakter csinált valamit, kevesen voltak akik beletörődtek a sorsukba. Ezt jó volt látni, de édes kevés ahhoz, hogy nagy mértékben feljavítsa az évad első felének megítélését.

mv5bnzexzge4ztgtngizzc00yzq0lwi5otetowqxzjmxyjg3yzvhl2ltywdlxkeyxkfqcgdeqxvynjc5mjg0nju-_v1_sy1000_sx1500_al_

Az eseménytelen nyolc részt Negan-en kívül csak kevés dolog tudta feldobni, így TWD színvonalhoz mérten egy kifejezetten gyenge fél évadot láthattunk. Reméljük az évad másik fele sokkal jobban fog sikerülni.

Írta: Teszt Matt