trust-wireless-audio-jukebar-es-mini-hdmi-kabel-teszt/2013/10/18

TRUST Wireless Audio Link, JUKEBAR és Mini HDMI kábel járt nálunk - teszt

2013. október 18. Teszt delmaster Perifériák

Az elmúlt időszak sikerein felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy további TRUST termékeket mutatunk be nektek, mivel nagyon népszerű a hazai felhasználók körében és - nem utolsó sorban - könnyedén megvásárolható hipermarketekben is, valamint viszonteladóknál. A mostani tesztünkben bemutatjuk a TRUST Mini HDMI kábelét, a hordozható, vezeték nélküli JUKEBAR hangszóróját és az ugyancsak vezeték nélküli, bluetooth kommunikatív Wireless Audio termékét. Hogy mik ezek pontosan, megtudhatod, ha elolvasod cikkünket!

DSC_5904

TRUST MINI HDMI KÁBEL

DSC_5905 DSC_5907

Nagyon sokan rendelkeznek ma már tablettel és olyan okostelefonnal, melyen megtalálható a mini HDMI csatlakozó, azonban ezt a funkciót csak nagyon kevesen használják ki, mert nem tudják, hogy mire való pontosan. A TRUST kimondottan táblagépekhez ajánlja, de mi kipróbáltuk egy akció kamerával is.

DSC_5919 DSC_5920

Az 1.8m hosszú, kemény műanyag borítású vezeték végén az aranyozott HDMI és mini HDMi csatlakozó figyelhető meg, rajta pedig a gyártó logója. Megfelelő hosszúságú ahhoz, hogy kényelmesen összekössük a TV-vel: legyen az állványon, falon vagy egyéb helyre rögzítve.

DSC_5922 DSC_5926

DSC_5934

Rákötöttük a tabletre, majd a TV-re a kábelt, s máris elénk tárult a táblagép aktuális kijelzője. Ez sokszor hasznos, amikor pl. családi összejövetelkor fényképeket szeretnénk mutatni, de az idősebbek már nem igen látják a tablet kijelzőjét: ilyenkor jön jól, ha a TV-n meg tudjuk mutatni, amit szeretnénk. Természetesen semmilyen beállítás nem szükséges, a csatlakoztatáskor azonnal látható a kép, s a kapcsolat kiterjed a maximális felbontásra, amit a TV bír. Egy érdekességre azonban felfigyeltünk: film lejátszásakor csak a TV-n jelenik meg a kép, a táblagépen csak fekete képernyő látható amellett, hogy a vezérlő funkciók továbbra is használhatók.

 

TRUST WIRELESS BLUETOOTH AUDIO LINK

DSC_5908 DSC_5909

Egy újabb hasznos termék található a TRUST kínálatában, ami nagy mértékben hozzájárul az otthoni kikapcsolódáshoz. Az okostelefonok és tabletek elterjedésével a bluetooth kapcsolat is beolvadt a hétköznapi életbe, így számos lehetőség nyílik az adott lehetőség kihasználására.

DSC_5940 DSC_5942

A TRUST megalkotott egy olyan eszközt, ami a meglévő bluetooth eszközről küldött jelet fogadja és továbbítja 3,5mm-es jack dugóra, ahová fejhallgatót, hangszórót vagy 2.1-es hangfalrendszert is köthetünk. Egy okostelefon segítségével akár a 10 méter távolságban lévő hangszóróhoz is elküldhetjük a zenét anélkül, hogy az egész lakást körbe kéne kábelezni. Másik legnagyobb előnye, hogy a lakásban bárhol lehet az okostelefon, a 10 méter sugarú körben garantáltan veszi a jelet, így a hangfal bármelyik szobában lehet, nem kell falat fúrni ahhoz, hogy kedvenc számunkat a saját szobánkból hallgathassuk. Nekünk 8 méterig sikerült akadásmentesen vinni a jelet több falon, illetve egy vastag tűzfalon keresztül. A gyártó mellékelt a csomagban még egy jack-RCA kábelt is, amivel közvetlenül a subwooferre is csatlakozhatunk, így a felhasználási terület ezzel is kibővül.

DSC_5943 DSC_5944

DSC_5945

Üzembe helyezése nagyon egyszerű: csatlakoztatni kell a mellékelt AC adaptert a parányi eszközhöz, majd a jack aljzatba a kívánt hangszórót. Ezt követően a terméken lévő egyetlen gombot 7 másodpercig kell nyomva tartani, amíg váltakozó piros-kék LED kezd el folyamatosan villogni. Az okostelefonnal meg kell kerestetni az eszközt, ami a "TRUST Wireless Audio" nevet használja.

[caption id="attachment_35967" align="aligncenter" width="270"]DSC_5961 Eszköz keresése[/caption] [caption id="attachment_35968" align="aligncenter" width="270"]DSC_5966 Csatlakoztatva[/caption]

Csatlakoztatva az állapotjelző LED lassan villogó kékre vált, ezzel jelzi az adatkapcsolatot. Amennyiben nincs már szükség a használatára, abban az esetben 3 mp-ig megnyomjuk a gombot, s az eszköz kikapcsol. AC adaptere nem a klasszikus 5V 1A; ennél jóval kisebb az eszköz energiaigénye: 0.7A, egész speciális érték, de legalább nem fogyaszt sokat.

 

TRUST JUKEBAR WIRELESS SPEAKER

DSC_5911 DSC_5912

Tavaly decemberben mutattuk be a Boombox-ot a TRUST kínálatából, s most hasonlóan jó terméket kaptunk a gyártótól, mely a JUKEBAR nevet viseli. Ez egy vezeték nélküli, bluetooth hangszóró, mely kompatibilis minden bluetooth eszközzel.

DSC_5974

A csomag tartalmazza a JUKEBAR-t, jack audió kábelt, mini USB tápbábelt, micro-mini USB átalakítót, valamint a leírást, melyben a magyar nyelv is megtalálható. Az első használat előtt 3 órát kell tölteni, hogy a beépített akkumulátor "meg legyen formázva". Ezt követően az akku 17 órán keresztül képes működtetni az eszközt.

DSC_5975 DSC_5976
DSC_5978 DSC_5977

A hangszóró külső borítása csúszásmentes gumi, s a kezelőgombok is finom tapintású anyagból készültek. Felül a hangerő + és -, valamint a PLAY/STOP funkciógomb helyezkedik el. Szemből feltűnik a mintázatos rács, ami megvédi a hangszórót a külső sérülésektől, s nem utolsó sorban esztétikus látványt nyújt. A hátoldalon találjuk meg a bekapcsológombot, a mini USB csatlakozót, ahol tölteni tudjuk, illetve ide került az Audio IN és Audio OUT 3,5mm-es jack aljzat, ahová fejhallgatót dughatunk, valamint a mellékelt jack kábellel vezetékről is működtethetjük a tabletet/okostelefont.

DSC_5981

A beüzemelése nem igényel komolyabb tudást, csupán az okostelefonon be kell kapcsolni a bluetooth-t, majd meg kell kerestetni a hangszórót, mely a "TRUST SPK-02" néven szerepel a listában. A csatlakoztatást követően máris játszhatjuk a kedvenc zenénket. Kék LED jelzi a kommunikációt, ami kialszik, ha jack dugóról kapja a jelet, így az üzemidő növelhető ez utóbbi megoldással. A beépített Li-Lon akkuról nincs bővebb információ, hogy hány mAh-os, azonban tesztünk alatt nagyon jól bírta, mi 16 órát bírtunk vele közepes hangerőn teljesíteni vele, ami a Boomboxhoz képest több, mint a duplája az üzemidőnek.

DSC_6007 DSC_6016

DSC_6025

Sajnos nem volt olyan videókameránk, mely a hangját tökéletesen rögzítette volna, így inkább sorokba öntöm a tapasztalatomat: a hangszóró rendkívül erőteljes hangzást biztosít, kézben tartva érezni, hogy nem csak szól, de huppog is. Szekrényre helyezve pedig átadja a mély hangzást a bútornak, így egy kiváló zenei hangzás alakul ki. Nem néztem volna ki ebből a hangszóróból, hogy mire képes. A tablettel összekötve szórakoztató élményt ad a Youtube videózás közben, s megkérdőjelezi a táblagépen történő filmezés ellentmondásait. Hordozhatósága is csak arra tesz tanúbizonyságot, hogy a nyaraláskor is ott a helye az autóban, s akár vezetés közben is szórakoztathatja az utasokat.

 

ÖSSZEGZÉS

Ismét feltettük az "i"-re a pontot, hiszen a TRUST termékei ugyancsak jól bizonyítottak. Bátran merjük ajánlani a márkát, hiszen megbízható termékei körbehálózták már a világot, s mi is ezért mutatjuk be szívesen oldalunkon!

DSC_5903

A bemutatott termékek az alábbi áron kaphatók viszonteladóktól: TRUST mini HDMI kábel 3.000 Ft, Wireless Bluetooth Audio Link 12.000 Ft, míg a JUKEBAR pedig 14.000 Ft körüli áron érhető el.

[caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="180"]ajanlott-300x300 TRUST MINI HDMI 1.8 m kábel
[/caption]
[caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="180"]ajanlott-300x300 TRUST Wireless Bluetooth Audio Link[/caption] [caption id="attachment_33989" align="aligncenter" width="180"]ajanlott-300x300 TRUST JUKEBAR Wireless Speaker[/caption]

 Köszönjük a TRUST-nak a termékeket, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster