vava-az-ultra-rovid-tavolsagu-projektorok-elonyei

VAVA – az ultra-rövid távolságú projektorok előnyei

2020. február 21. Herczeg Balázs Monitor / TV / Külvilág Hírek

A következő generációs projektorok már a rövidtávú vetítési technológiára (UST) épülnek. Az technológia megszünteti az árnyékokat és a vakító hatást, amely tulajdonságokkal korábban csak a falra/plafonra felfüggesztett vagy az asztalokba épített projektorok rendelkeztek. A VAVA, a modern, innovatív otthoni szórakoztatótechnológiai megoldások gyártója a 4K UST lézeres projektor megalkotásával egy kompakt vázba építette a technológiát, ezáltal egyszerűen mozgathatóvá tette az eddig helyhez kötött megoldást. A lézeres ultra-rövid hatótávolságú vetítés előnye abban rejlik, hogy mindössze 18 cm távolságból is képes a nagy átmérőjű képalkotásra. A kis távolságnak köszönhetően pedig semmi sem fog a vetítővászon és a projektor útjában állni, ezáltal a felhasználóknak zavartalan moziélményben lehet részük.

A népesség növekedésével a szobák mérete is csökkent, ezzel kevés helyet hagyva a hagyományos projektorok számára. Az rövidtávú projektorok ebben az esetben válnak előnyössé. A kisebb szobaméret ellenére a VAVA 4K UST projektor akár 150 hüvelykes vetítésre is képes kis távolságról, így valódi moziélményt nyújt a szoba méretétől függetlenül.

Az ultra-rövid távolságú projektorok legfőbb előnyei:

  • 100 hüvelyk feletti képernyőméret 1 méter távolságon belül, jobb fénykihasználás
  • Nincs szükség hosszú HDMI kábelekre a kép továbbításához
  • Fényes szobákban is tökéletes kép. A környező fény kevésbé befolyásolja a képminőséget
  • Alacsonyabb fényerősség mellett is látható képet alkot, amire a hagyományos projektorok nem képesek
  • A vetítővászonhoz közeli helyen is használható, így az eszközből szűrődő erős fény kevésbé zavarja a szemet
  • Bármekkora méretű szobában használható

A VAVA 4K UST lézeres projektor ezenfelül támogatja a HDR10 szabványt, és beépített Harman & Kardon hangrendszerrel is rendelkezik, így egy teljes multimédiás megoldást kínál egyetlen projektorba építve. A VAVA VA-LT002 projektor már világszerte elérhető. További információért a régiós elérhetőségről és a naprakész árazásról vedd fel a kapcsolatot a VAVA hivatalos kereskedelmi partnereivel vagy PR képviseletével.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter