a-cooler-master-sosem-fogy-ki-a-kombokbol/2017/08/29

A Cooler Master sosem fogy ki a kombókból

2017. augusztus 29. Ficsor Tamás

A gyártó bemutatta újdonsült billentyűzet + egér kombóját, mely a Masterset MS120 nevet kapta.

A CM mindig hű volt azokhoz a vásárlókhoz, akik olcsón szeretnének jó minőségű perifériához jutni. Legutóbbi ilyenfajta tesztünkben is a gyártó MasterKeys Lite L kombóját vettük jól szemügyre és bár az egér nem is, de az billentyűzet abszolút jelesre vizsgázott. Most is bátran merjük ajánlani, hisz nagyjából 15 ezer forintos árért egy remek ajánlat. De vajon mivel nyújt többet a Masterset?

A MasterKeys Lite L egyik különlegessége az, hogy a már lassan unalmasnak is tekinthető gumi dome-os vagy membrános megoldás helyett Mem-chanical „kapcsolókkal” nyújt kényelmes gépelést. Ezt a gyártó tovább gondolta és létrehozta a clicky kapcsolót. Magyarán a gyártó a Cherry MX Blue kapcsolóra hajazó mem-chanical technológiával látta el a billentyűzetet.

A klaviatúra stílusa nagyon vissza fogott, mégis prémium érzést ad. A minimális kávák és visszajelző LED-ek betűtípusa miatt a MasterKeys Pro nagy testvéreihez viszonyítva sok párhuzam fellelhető. A MasterKeys Lite L-nél remekül sikeredett RGB háttérvilágítás is tovább csiszolódott, így most már minden sapka alatt egy-egy LED dióda található. A per-key light megoldásnak hála sokkal jobban mutathat például a Wave effekt. Ahogy azt már ebben a kategóriában megszokhattuk, nem kapunk szoftvert, így csak a billentyűzeten elérhető lehetőségek segítségével tudjuk finomítani az egyes fényeffekteket. Természetesen az egyszerre történő több billentyűs reagálást megkapjuk, viszont mindössze 26 kapcsolóra.

A billentyűzet mellé járó egér nagyon hasonlít a nem régiben piacra dobot MasterMouse MM520-ra. Az optikai érzékelő PMW3050 típusú. A DPI váltóval 4 szinten (500, 750, 1500, 3500) tudjuk állítani az érzékenységet. A 118 x 78.5 x 39.5 mm-es periféria 105 grammot nyom. Természetesen ez is világít, bár csak single és pulse módban. Az egér USB 2.0 porton keresztül kommunikál, míg a billentyűzet csak USB 1.1-en, ami miatt a lekérdezés frekvenciája csak 125 Hz.

A MasterSet MS120 90 €-s áron kerülnek a boltokba.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

Írta: Ficsor Tamás