aktivan-folyik-az-assetto-corsa-folytatasa-2024-tavaszan-erkezhet

Aktívan folyik az Assetto Corsa folytatása, 2024 tavaszán érkezhet

2023. március 19. Kocsis Bence PC hírek

A Digital Bros. 2022-2023-as pénzügyi jelentéséből kihalászott részletek alapján az Assetto Corsa 2 már 2024 tavaszán megjelenhet. A játékot fejlesztő Kunos Simulazioni és a kiadó 505 Games még 2021-ben megerősítette, hogy az Assetto Corsa folytatódni fog. Úgy tűnik , hogy a kiadó és a fejlesztő szeretné növelni az Assetto Corsa sorozat eladási adatait, melyek 2022 december végén elérték a 28 millió példányt és ezzel a 118 millió dolláros bevételt. 

Az Assetto Corsa rajongói izgatottan várják a 2024. március - június időszakot, hisz a sorozat korábbi címe, a Competizione nem teljes folytatás volt, bár tartalomfrissítések hasonlóan az Assetto Corsa-ához folyamatosan érkeztek. A PC-s és konzoltársadalom grafikai hűséggel szembeni elvárásai 2018 óta megváltoztak a hardverek teljesítményének növekedésével. 

A mérnökcsapat úgy döntött, hogy saját egyedi motort fejleszt a folytatáshoz, mint ahogy azt az első résznél tette. Ebben az esetben a játék 95%-át egyetlen személy programozta, ellentétben az Assetto Corsa Competizioni-vel, ahol egy kész Epic Unreal Engine 4-et kaptak kézhez. 

Mauro Massarutto, a stúdió társalapítója így magyarázta a döntést: Nem a legújabb Unreal Engine 5-öt fogjuk használni, hanem a Kunos visszatér az alapokhoz. Új technológiát fejlesztünk az Assetto Corsa 2-höz. Bár az Unreal Engine egy fantasztikus technológia, de nekünk nagyobb szabadságra és rugalmasságra van szükségünk.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mely platformokra érkezik a játék, de abban biztosak leszünk, hogy ismételten a PC lesz az elsődleges platform. A meglévő Assetto Corsa játékok eladásai számai erősek, így nagy eséllyel PS5, Xbox Series X / S verzió is készül. 

Írta: Kocsis Bence