aranyelet-2x1/2016/11/08

Aranyélet - 2x1

2016. november 08. Teszt Matt Sorozat

Egy év szünet után visszatért az utóbbi évek egyértelműen legsikeresebb magyar sorozata, már ha a sikert a kritikai visszhang és a nézői fogadtatás alatt értjük. Az Aranyéletet erős marketingkampány előzte meg, de a kritikusok többsége szerint sikerült felérnie ezekhez.

aranyelet_2_werk-e1464873098343-1024x576

A sorozat nekem is tetszett, bár kissé túlzásnak éreztem a sok magasztaló, a negatív dolgokat szinte teljesen mellőző kritikákat. Jó volt a sorozat, de több hibája is volt, a Terápiában úgy éreztem jobban működött a dráma és a karakterek, a dialógusok pedig mérföldkövekkel jobbak voltak. Az első évadról itt olvashatjátok a véleményünket.

A második évad közvetlen az előző után veszi fel a cselekményt. Karaktereink sorsa egyáltalán nem fordult jóra, Mirát feljelentették, a család pedig csak egy 45 milliós adósság kifizetése ellenében mentheti fel őt a vádak alól. Így hát pénzre lesz szükség, az viszont garantálható, hogy hőseink nem éppen legális utakat járva tervezik beszerezni a sok-sok milliónyi dohányt.

Ahhoz képest, hogy ez csak az első epizód volt, rengeteg minden történt benne. Feltűnt egy új szereplő, Gál Feri, akiről egyelőre annyit tudunk, hogy Attiláék jó barátja volt, aztán egy bizonyos esemény hatására különváltak. Hogy mi volt ez a dolog, valószínűleg majd a hangulatos flashback-ek fogják elárulni nekünk, amik a történet nagy részét fogják képezni ebben az évadban.

mv5bytbhzjm3zdgtzdfhmi00mdi1ltkxywitm2q3yjvlzdy0mgy2xkeyxkfqcgdeqxvymtmxnjq4mza-_v1_sy1000_sx1500_al_

A karakterek egyébként igencsak megváltoztak, de ez leginkább Márkon tetten érhető. A korábbi események egy felnőttesebben gondolkodó, de egyben sokkal aljasabb embert faragtak belőle, aki ravasz módon igyekszik egyre magasabbra jutni. Az egyik kijelentése már önmagában elég sokat mond arról, hogy milyen irányba „fejlődött” a karaktere:

A börtönben nem bűnösök, hanem vesztesek ülnek”

Az ő történetszálában egyébként nagy részt fog kivenni a HÖK, akiknek a tagjait elég érdekes módon ábrázolták, nem igazán tűntek hitelesnek, de azért várjuk még ki a végét. Az biztos, hogy Márk mindent meg fog tenni, hogy bevegyék a belső körbe.

Mirával is érdekes dolgok történtek, kiderült ugyanis, hogy enyhe érzelmek fűzik Oszihoz, ami számomra egy érdekes csavar volt, de így belegondolva, nem volt túlzottan meglepő. A történetet viszont ez alaposan felforgathatja, ez a kapcsolat ugyanis Mira a már amúgy sem túl fényes családi kapcsolatait is megrengetheti.

Lehet, hogy csak én érzem így, de úgy gondolom sokat fejlődött a sorozat látvány terén. Tavaly sem lehetett sok mindenre panaszkodni, de a 2. évad fényképezése igen magas színvonalúra sikeredett. Az alakításokról szintén elmondható, hogy jobbak lettek, az Ónodi Eszter által játszott Janka figurája már korántsem tűnik annyira egyoldalúan negatívnak, mint az elsőben, de természetesen továbbra is egy nehezen elviselhető személyiség. Az új, fiatal színészekről is elmondható, hogy hozzák a szintet, bár sok szerepük nem igen volt az első részben.

aranyelet-2x01-02

A rész meglepően jól sikerült, a bosszúálló és egyben nagy hatalommal bíró Gál Feri megalapozta az alapkonfliktust és már most rengeteg érdekes elem került a történetbe, ami tovább fokozhatja az izgalmakat. Egy hét múlva ugyanitt. :)

Az Aranyélet vasárnaponként az HBO-n és az HBO GO-n. Az első epizód regisztráció nélkül látható az HBO GO-n.

Írta: Teszt Matt