az-nvidia-es-a-dice-meghallgatta-az-rtx-kartyakat-hasznalo-battlefield-v-jatekosokat-jon-a-nagy-javulast-hozo-dxr-patch

Az NVIDIA és a DICE meghallgatta az RTX kártyákat használó Battlefield V játékosokat - jön a nagy javulást hozó DXR patch !

2018. december 04. Kocsis Bence PC hírek

A nagyközönség nagy megdöbbenéssel fogadta, hogy a DXR beállítás aktiválásával milyen komoly teljesítmény csökkenés történik a Battlefield V alatt az új Geforce RTX 20 grafikus kártyák használatával. A legfájóbban ez a dolog természetesen az újdonsült kártyatulajdonosokat érintette, hisz a horribilis összegekért megvásárolt újdonsággal szinte játszhatatlan volt a játék abban az esetben, ha azt az extra beállítást bekapcsolták, melyet ugyebár az új sorozat támogat és komoly látványbeli javulást hoz. Ezzel szemben a Full HD felbontás volt az a plafon, ahol még egy 1200 dolláros Geforce RTX 2080 Ti grafikus kártyával is érdemes volt próbálkozni. 

A készítők a játék megjelenése óta - sőt, feltehetőleg azóta, hogy kiderült, az új grafikus kártyák nem képesek tartani a tempót a játékkal - dolgoznak azon hogy a DXR-t, azaz a valós idejű sugárkövetést újragondolják. Jó hír, hogy december én, azaz a mai napon kiadásra kerül egy patch mely után fellélegezhetnek a játékosok, ugyanis komoly teljesítménybeli javulást okozhat.

Az új patch akár 50%-al is megnövelheti az FPS számot, így ha nem is 4K felbontáson, de 1440p-ben 60 FPS-el lesz játszható egy RTX 2080 Ti és RTX 2080 grafikus kártyával a játékultra DXR mellett, és Full HD-ban medium DXR beállítással az RTX 2070 tulajdonosok képesek lesznek elérni a 60 FPS-t. 

A munka persze itt nem áll meg, az NVIDIA és a DICE / EA továbbra is a technológia tökéletesítésén és optimalizálásán fáradozik. A következő videóban látható a patch előtti is patch utáni játékélmény a Battlefield V-ben: 

Írta: Kocsis Bence