brutalis-gep-kell-a-metro-exodus-enchanced-edition-ala

Brutális gép kell a Metro Exodus Enchanced Edition alá

2021. május 01. Kocsis Bence PC hírek

A Metro Exodus még 2019 februárjában jelent meg és az első játékok egyike volt, mely képes volt kihasználni az NVIDIA Geforce RTX 20 sorozat képességeit, mely különösen a sugárkövetésre volt kihegyezve. A 4A Games úgy gondolta, hogy elkészíti a játék next-gen verzióját, melyről eddig nem voltak túl részletes információk. Most kiderült, hogy a Metro Exodus Enhanced Edition május 6-án érkezik és ehhez a dátumhoz egy horrorisztikus gépigény is érkezett. 

A 2019-es változat ajánlott rendszerkövetelménye nem tűnt olyan borzasztónak, persze a maximális élmény elérése érdekében akkor is a legújabb és legerősebb hardverekre volt szükség. Az Ennhanced Edition erre rátett még egy lapáttal a kiadott táblázat alapján. 

Az 1080p / 60 FPS / HIGH beállítások már nem az a kategória, amin egy Gamer gondolkodna, nagyjából ez az alap, innen csak felfelé szokás menni. Nos már ez a setup is 8 magos processzort és 8 GB RAM-ot követel, ami még nem is lenne probléma. A fekete leves a VGA kérdés, ugyanis a 4A Games RTX 2070 / RTX 3060 vagy AMD RX 6700 XT kártyát javasolt.  Ez alsó hangon is 400-500 ezer forint kiadás, csak a VGA-ra , hogy FULL HD-ban játszhassunk. Ha megyünk felfelé a felbontással, akkor már előkerülnek az RTX 3070 / 6800Xt, RTX 3080 / 6900XT és RTX 3090 követelmények. Ha megkukkantjuk a minimumot és az ott szereplő RTX 2060-at (ebben a verzióban nem kapcsolható ki a Ray-tracing funkció) elmondható, hogy a jelenlegi helyzetben komolyan ki kell nyitnia annak a pénztárcáját, aki egyáltalán el szeretné indítani a játékot, a felbontásra és grafikai részletességre, FPS számra igényesebb felhasználóknak pedig csúcs hardverekre lesz szükségük, a videókártyákat tekintve mindenképp. 

A játék május 6-űn jelenik meg Steam-en, Epic Store-on és GOG-n. 

Írta: Kocsis Bence