ea-fc-24-ultimate-team-amit-eddig-tudunk

EA FC 24 - Ultimate Team - Amit eddig tudunk

2023. augusztus 13. Kocsis Bence PC hírek / Konzol hírek

Szeptember 29-én érketzik a FIFA sorozat utáni éra első címe az EA FC 24. Azt tudni kell, hogy az előrendelők továbbra is korábban férnek hozzá a játékhoz, ami azt jelenti, hogy már szeptember 22-én rúghatják a bőrt. Az Ultimate Edition előrendelése számos kiváltsággal jár, mint például a 4600 FC pont - igen, már nem FIFA pontnak hívják - az UCL Ultimate Team Hero lap, vagy a TOTW 1 Ultimate Team lap. 

A játék továbbra is a Frostbite Engine-re épül , ami az EA FC 24 esetében még szebb grafikát fog elénk tárni. Valósághűbb mozgásokkal, valós idejű megvilágításokkal találkozhatunk majd, ráűadásul a mezek is életre kelnek a játékosokon, jobban fognak fodrozódni. A Hyper Motion a FIFA 23-hoz képest 30x több animációt fog előcsalni a korábbinál.

Az Ultimate Team kétség kívül legnagyobb durranása a női labdarúgók érkezése. Ez sok kérdést vetett fel a játékosokban, de az EA hamar tisztázta a dolgokat. A csapatokban innentől a női és férfi játékosok együtt harcolhatnak a gólokért, győzelmekért, ráadásul a női labdarúgok csapatba kerülése nem fogy semmiféle hátrányt jelenteni. Az EA úgy fogja kezelni a női labdarúgókat, mintha a női ligákban játszanának, azaz a rating-et és a fizikai, valamint tudásbeli mztatókat onnan hozzák. Az Ultimate Team csomagok tehát innentől női lapokat is fognak tartalmazni, ezek a lapok eladhatók lesznek a piacon. Belepakolhatjuk őket SBC--be, játszhatunk velük a kihívások során, ráadásul a Draft-ban is beépíthatjük őket a csapatunkba. 


Továbbra is érkeznek HERO lapok az EA FC 24-el, melyben találkozhatunk majd ICON lapokból visszaminősített játékosokkal, mint pl. Litmanen, de női kártyák is érkeznek majd. 

Továbbra is rengeteg ICON laphoz lehet majd hozzáférni a játékban, amihez persze a korábbiakhoz képest nagy szerencsére, vagy sok-sok coinra lesz szükségünk. Érkeznek új lapok, mint TICO, Sir Bobby Charlton, vagy Frank Ribery és Mia Hamm neve is felvetődött az érkező közé. Az Icon lapok innentől hoznak magukkal chemystry-t, így könnyebb lesz őket a csapatokba beépíteni. 

A nyitásokkal kapcsolatban is történtek változások. Ami az egyik legfontosabb, hogy most már egy játékos alap kártyáját is kinyithatjuk abban az esetben, ha TOTW, TOTY, vagy bármilyen extra kártyát kapott. A nyitás animációja is változott, ahogy évről évre ez történik, ráadásul dupla walkout esetében két játékos fog kisétálni elén, nagy örömet okozva nekünk. 

Egy örömteli változás azoknak, akik szeretnek leragadni egy-egy játékosnál: az Ultimate Team Evolutions. Bizonyos játékosok fejleszthetőek lesznek küldetések teljesítésével. Az Evolutions lapok minden bizonnyal a fiatal tehetségek kiváltságai lesznek majd.

Azt, hogy Szoboszlai Dominik, vagy Kerkez Milos milyen ratingeket fog kapni a Premier League-be érkezésükkel, egyelőre nem tudni. Ami a pletykákat illeti, Szobo 83-as értékeléssel fogja elkezdeni a játékot. Az EA nemsokára szokás szerint kihirdeti a TOP 100-as lapokat, így többet tudhatunk meg az erőviszonyokról.   

Írta: Kocsis Bence