f1-23-elorendeles-rendszerkovetelmeny-elozetes-video

F1 23 - előrendelés, rendszerkövetelmény, előzetes videó

2023. június 06. Kocsis Bence PC hírek

Az F1 23 PC-s változata olyan funciókkal fog rendelkezni, mint a Ray Tracing támogatás, egyedi grafika, vezérlési támogatás, valamint exkluzív VR. Ezek összessége és még sok más újdonság életre keltik a Formula 1 élményét a PC-ken. 

A Ray-Tracing támogatásnak köszönhetően pontosan szimulálható a fény viselkedése, valós időben hoz létre élethű fényvisszaverődéseket, fénytöréseket és árnyékokat. Az F1 2023-ban a Ray-Tracing támogatás továbbfejlesztésre került az összetettebb fényhatások érdekében. 

A grafikai beállítások nagyon összetettek annak érdekében, hogy a jákékosok a játékélmény maximalizása érdekében a beállításokat saját hardverkörnyezetükhöz igazítsák. Az Eye Tracking támogatásnak köszönhetően már a szemmozgásra is reagál a játék. Szimulátor révén a készítők nagy figyelmet szenteltek a kontrollerek, kormányok és pedálok támogatására. Az összefoglalókat és visszajátszásokat exportálhatjuk videó fájlokba, így nem kell feltétlen online versenyezni ahhoz, hogy mások is láthassák a pályán töltött izgalmas pillanatainkat. A Steam Workshop segítségével kipróbálhatjuk a mások által megosztott időmérős és versenybeállításokat és ezeket finomíthatjuk a vezetési stílusunknak megfelelően. PC-n a Photo Mode funkció segítségével magas felbontású képeket készíthetünk, melyek aztán beállíthatók háttérképként, vagy akár ki is nyomtathatjuk , majd bekeretezhetjük őket. 

A játék rendszerkövetelménye is publikussá vált, így még van idő az esetleges frissítések végrehajtására. A követelményekből látszik, hogy a Ray-Tracing beállításokat nélkülözve nagyon barátságos a helyzet, viszont a sugárkövetést bekapcsolva egy NVIDIA Geforce RTX 3070, vagy AMD Radeon RX 6800 XT grafikus kártya megléte ajánlott. 

Az F1 23 Champions Edition előrendelői 3 napos Early Access-t, Verstappen és Braking Point 2 item-eket , valamint 18.000 PitCoin-t kapnak. Az F1 22 és F1 21 tulajdonosok ezen felül 10% kedvezményre jogosultak az F1 23 vásárlása során. Ahogy az lenni szokott, az EA Play Pro előfizetők számára a játék ingyenes, ráadásul már június 13-án elkezdhetik róni a köröket. 3 nappal a megjelenés előtt.Írta: Kocsis Bence