jon-az-rtx-tamogatas-a-minecraft-hoz

Jön az RTX támogatás a Minecraft-hoz !

2019. augusztus 19. Kocsis Bence PC hírek

A Minecraft a tökéletes játék-paradoxon. Egy népszerű cím, egy kimondottan buta grafikával, amely gyakorlatilag bármilyen Windows-os gépen futtatható, mely támogatja a legújabb 3D grafikus API-kat, mint például a DirectX 12-t. A játék most új funkcióval bővül grafika terén az NVIDIA jóvoltából, mely az RTX , azaz a valós idejű sugárkövetés. Az RTX-et reális fényhatások előállítására használják, mellyel még valósághűbb módon állíthatók elő a megvilágítások, árnyékok, visszaverődések.

Saxs Persson, a Microsft, Minecraft Franchise-ért felelős kreatív igazgatója elmondása szerint az RTX vadiúj élményt fog nyújtani a Minecraft világában barangolóknak. Az eredeti Minecraft-ban egy aranytömb „csak” sárga színűnek tűnik, de ha bekapcsoljuk a sugárkövetést, akkor új látványvilág tárul elénk a tükröződések következtében, még a különféle karakterek tükörképe is megjelenik benne.

Az NVIDIA és Microsoft hamarosan közzéteszik a frissítés dátumát, de figyelnek a hardcore játékosok visszajelzéseire, akiknél azt vizsgálják, játszhatóság szempontjából milyen hatással lesz az új verzió, például a távoli objektumok el fognak mosódni. Emellett lesznek egyéb változások is "RTX On" esetén. A következő videóban látható, milyen ugrásszerű változás jöhet grafikai élmény tekintetében:

Írta: Kocsis Bence