sok-ujitast-hoz-a-fifa-20-ban-az-ultimate-team-jatekmod

Sok újítást hoz a FIFA 20-ban az Ultimate Team játékmód

2019. augusztus 01. Kocsis Bence PC hírek / Konzol hírek

Az EA a napokban közzétette, hogy milyen újdonságokra kell számítani a FIFA 20 népszerű játékmódjának, az Ultimate Team-nek kapcsán. A legfontosabb újítás, hogy az Ultimate Team-ben megjelenik egy új küldetés sorozat, mely a „Season Objective”. A készítők felismerték, hogy a játékosok körében népszerűek voltak a heti küldetések, melyekben jobbnál jobb kártyákhoz, egy kis „melóval” ingyen hozzá lehetett jutni. A játékmód lényege, hogy a játékosok számára rövid-, közép- és hosszútávú célokat tűzzenek ki.

Az első ilyen szezon szeptember 19-től október végéig tart majd. Az „Objective” menüpont alatt nyomon követhető lesz az aktuális szezon jutalmainak listája.A szezonban találunk napi, heti, szezon és dinamikus küldetéseket. A napi küldetések teljesítése értelemszerűen a legegyszerűbb. Ezek a küldetések naponta frissülnek és 24 órán keresztül érhetők el. A heti küldetések külön csoportokra lesznek felosztva és szezon végéig bármikor teljesíthetők. A szezon küldetések hosszabb időre szólnak.

A dinamikus küldetések speciális időben lesznek létrehozva, bármiféle kalkulálható ütemterv nélkül, játékosok számára véletlenszerű időpontokban, készítők számára természetesen tervezetten. Ezeket a küldetéseket addig kell teljesíteni, amíg le nem járnak. Ezeket legtöbbször valós eseményekhez lehet majd kötni.

Az összes típusú küldetés során XP-t gyűjthetünk, melyeket a Season Reward-ban kamatoztathatunk. A 30 elérhető szint mindegyikén más-más jutalomra lehet majd számítani. Játékosok és a megszokott item-lapok, valamint match coin boost, amit eddig csak a katalógusból lehetett elérni.

A klubok személyre szabhatósága megújul, melynek célja az, hogy teljesen egyedi csapattal léphessünk fel a pályára. Befolyásolhatjuk a stadion kinézetét, a szurkolói táblákat, zászlókat, ezen felül egyedi csapatlogók és gólörömök is választhatók.

Új játékmód is bekerült a játékba, mely a FUT Friendlies nevet viseli. Létrehozhatunk saját játékokat barátaink ellen, mely eseményekben saját szabályokat hozhatunk. Olyannyira szabad lesz ez a játék, hogy az itt elért eredmények nem számítanak a statisztikába, nem lesz sérülés, eltiltás, sőt a játék során a csapat chemistry sem számít, így akár védőkkel is romahozhatjuk a barátaink kapuját.

A Squad Screen is megújul. A készítők megvizsgálták, hogy a játékosok mivel töltik a legtöbb időt a játékban, ez pedig a játékosok keresése volt a piacon. Így a csapat és a piac közötti váltást leegyszerűsítették. Ezen felül a transfer market új keresési opciókkal bővült.

Változásokat eszközöltek a Squad Battles-ben is. A legfontosabb változás, hogy mindent látni fogunk az ellenfél csapatával kapcsolatban. Az ellenfél három legfontosabb játékosát, a formációt, a ratinget és a chemistry-t is látni fogjuk. A másik nagy változás, hogy mostantól nincs időkorlát, azaz ha kimarad 1-2 nap, akkor is le lehet játszani a 40 mérkőzést.

A meglévő itemek szempontjából fontos újítás, hogy a ’quick sell” külön rendszert kapott, most már több item is kijelölhető , hogy az eladási folyamatot fel tudjuk gyorsítani.

A FUT Champions rewardokról is érdemes pár szót ejteni. Az első héttől kezdve elérhető lesz egy Champions SBC, melyben 5 piros kártyát kell betenni, hogy egy 83-86 erősségű piros kártyát kaphassunk. Emellett létrehoztak egy squad SBC-t, melyben 81 ratingű játékosokból hozhatunk el egy 86+ piros kártyát.

Belenyúltak a készítők a companion app-ba is. Megnézhető lesz az összes kihívás és ami nagyon fontos, hogy beépítettek egy biztonsági funkciót. Biztosan sokan mérgelődtek azon, hogy olyan játékost nyelt el egy SBC, akit nem is akartak beáldozni. Ennek megfelelően az app rá fog kérdezni, hogy biztosak vagyunk e a dolgunkban és meg kell erősítenünk az akciót.

Az Ultimate Team-ben 90 ICON lesz, melyek 3 féle kártyát kapnak, ami 270 kártyát jelent és a Prime monents kártyákkal kiegészítve 360 kártya a teljes szám. A hírek szerint Zidane, Pirlo, Wright, Koeman, Carlos Alberto, Kaka, Essien, Gurdiola, Sanchez, Vidic is a 90 játékos között kapnak majd helyet...

forrás: cristijan

Írta: Kocsis Bence